Segítő közeget nyújtani a gyerekeknek

Segítő közeget nyújtani a gyerekeknek

Sokfélék vagyunk – érzékenyítő élménynap címmel érdekes programot szerveztek július 3-án a gútai Erdő utcai Tündérkert óvodában. Az Apák napi élménynap és Komplex érzékenyítő program célja az volt, hogy közelebb hozza a fogyatékosok világát a többségi társadalomhoz. A Száraz Edit óvópedagógus által szervezett szakmai napon gyerekeknek és szüleiknek mutatták meg, milyen bármilyen testi fogyatékkal élni.

A program szlovákiai projektvezetője a Comenius Pedagógiai Intézet. Markovics Tímea az intézet munkatársa elmondta: a Komplex Érzékenyítő Programot a budapesti Kézen Fogva Alapítvány égisze alatt szervezték meg, ennek felvidéki partnerszervezete a Comenius. A program keretén belül a pedagógusok részt vettek egy képzésen Budapesten.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programja társfinanszírozásával valósul meg, célja, hogy az Alapítvány komplex társadalmi szemléletformáló programját határon túli pedagógusokkal is megismertessék, illetve a komáromi Comenius Pedagógiai Intézettel és a marosvásárhelyi Kulcs Szociálpedagógusok Egyesületével együttműködve az európai partnerség keretében elkészüljön a program helyi adaptációja.

Hírdetés

Markovics Tímea elmondta: A program azért van, hogy a gyerekek és szülők különféle játékokon keresztül kipróbálhassák, milyen az, ha valaki valamilyen testi fogyatékkal él, éppen ezért úgy alakították ki a programokat, hogy volt hallássérült, látássérült és mozgássérült állomás is.

A Comenius Intézetnek egyik célja, hogy a felvidéki óvodák és alapiskolák számára ezt a programot elérhetővé tegye, és ezzel befogadó környezetet tudjanak kialakítani. Nagyon fontos társadalmi kihívás, hogy segítő közeget tudjunk nyújtani a gyerekeknek.

(Vadkerti Neszméri Csilla/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »