Segítettek a részeg emberen a kedves fiatalok

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, azzal a szándékkal, hogy az ittasságát kihasználva értékeket szerezzenek tőle. A vádlottak a sértettet felsegítették, majd egy közeli megállóba kísérték, ahol ezután kifosztották.

A vádirat szerint a férfiak 2023. július 8-án reggel a VI. kerületi Teréz körúton felfigyeltek a járdán ülő, ittas állapotban lévő sértettre, és elhatározták, hogy megpróbálnak tőle értékeket szerezni. Ezután a sértetthez léptek, majd segítségnyújtást színlelve, az egyik vádlott felsegítette őt a földről, miközben a társa – értékeket keresve – megtapogatta a férfi kabátzsebét. Ezt követően az elkövetők átkísérték a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültek úgy, hogy a vádlottak a sértettet közrefogták. Az egyik vádlott a sértett ittasságát kihasználva kivett a ruhájából 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. Társa figyeléssel biztosította az elkövetést.

A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték a vádlottak cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták őket, amelynek során megtalálták náluk a sértettől elvett bankjegyet és a sörnyitót.

Hírdetés

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban – közölték honlapjukon.

A felvétel elején a vádlottak összebeszélése látható, majd ezután az egyikük felsegíti a földről az ittas férfit, miközben a társa megtapogatja a sértett kabátzsebét. Ezután átkísérik a sértettet a zebrán, majd leülnek a megállóban – ezt követően történik a kifosztás:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »