Seehofer szerint álhír, hogy Berlin befogadna kétezer migránst Fehéroroszországból

Álhírnek nevezte Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter csütörtökön Varsóban azt az Aljakszandr Lukasenka szóvivője által közzétett információt, miszerint Berlin készen állna kétezer Fehéroroszországban tartózkodó migráns befogadására.

Seehofer a lengyel hivatali partnerével, Mariusz Kaminskival közös varsói sajtóértekezleten a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválság kapcsán aláhúzta: a Fehéroroszország által folytatott hibrid háború egyik eleme az álhírek terjesztése. "Az ilyen, ma közzétett álhír az volt, hogy a (német) szövetségi kormány kész lenne a migránsok bizonyos számának befogadására" – jelentette ki.

Hírdetés

A fehérorosz elnök szóvivője szerint Angela Merkel német ügyvezető kancellár az Aljakszandr Lukasenkával szerdán folytatott telefonbeszélgetés során fogadta el a fehérorosz elnök javaslatát, hogy vitassák meg európai uniós szinten egy humanitárius folyosó kialakítását, amelyen keresztül Fehéroroszországból az Európai Unióba, Németországba szállítanának migránsokat.

"Kétezer személyről volt szó" – idézte fel Seehofer, és közölte: felvette a kapcsolatot Merkellel, aki cáfolta a fehérorosz állítást.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »