Késnek a járatok és a poggyászok a prágai reptéren. Válságmenedzsert hívtak

Késnek a járatok és a poggyászok a prágai reptéren. Válságmenedzsert hívtak

Poggyászkezelési problémák és személyzethiány miatt válságmenedzsert hívott a prágai Václav Havel repülőtér. Ezt szerdán jelentette be a repülőtér igazgatótanácsának elnöke, Jiří Pos. Pos szerint a menedzser feladata a társaság menedzsmentjének megerősítése és a nyári szezonban a kialakuló problémák felszámolása lesz.

„A prágai repülőtér úgy döntött, hogy válságmenedzsert hív a cég vezetésébe, a cég további irányításáról pedig a következő hetekben fognak tárgyalni“ – jelentette be Pos, hozzátéve, hogy egyéb feladatait a légitársaságnál kialakult helyzetelemzés adja.

Elmondása szerint vasárnap (június 30.) este a prágai repülőtéren váratlanul megnövekedett az érkező repülőgépek száma. A repülőtér leányvállalatának, a Czech Airlines Handlingnek (CSAH) a tervezett 17 indulás helyett 28-at kellett lebonyolítania „A helyzet másnapig újraíródott, amikor is az érkezések több mint 70 százaléka késett, és a cég nem tudott reagálni a történtekre az alkalmazottak számának növelésével” – magyarázta Pos.

A repülőtér hétfő reggel válságüzemmódba lépett, és a vezetés részmunkaidős munkaerőt kezdett keresni a poggyászkezelésre. Elsőbbséget élveznek az indulások, de a repülőtér igyekszik egy órán belülre csökkenteni az érkezők poggyászátvételi idejét – mondta az igazgatóság vezetője. Feltételezik, hogy a csapatot hamarosan ügynökségi dolgozókkal egészítik ki.

Hírdetés

A reptér poggyászkezelő leányvállalatának egyik munkatársa szerdán a Novinky.cz szerverének hívta fel a figyelmet a munkakörülményekre, amelyek a nagy fluktuációval kapcsolatosak. Elmondása szerint 16 órás műszakban dolgoznak és kevesen vannak. Michal Soukup, a CSAH igazgatóságának alelnöke azt állítja, hogy igyekeznek anyagilag motiválni a dolgozókat a túlórázásra.

„Nagyon sajnáljuk, de tényleg mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb orvosoljuk ezt a helyzetet, és az utasok által megszokott színvonalat hozzuk“ – mondta Soukup. Hozzátette: a külföldre utazók 99,9 százalékának csütörtökön meglesz a poggyásza.

Körülbelül ezer bőrönd maradt Prágában, ebből nagyjából 500 kedden indult útnak, a többit szerdán, egy kisebb részét pedig csütörtökön adják fel. Érkezéskor körülbelül 600 bőrönd maradt a reptéren, amelyeket fokozatosan kézbesítenek a címekre Csehország-szerte.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »