Orbán Viktor: Mi megvédtük magunkat a migrációtól, ők nem

Orbán Viktor: Mi megvédtük magunkat a migrációtól, ők nem

Migránsokhoz köthető bűncselekmények rázták meg Németországot. Bajorországban késsel támadt a rendőrökre egy iráni férfi. Szászországban pedig egy szír csoport zaklatott egy fiatal nőt. Mindezek ellenére életbe lépett az új állampolgársági törvény, így a migránsok rövidebb idő alatt és könnyebben kapnak német útlevelet. Orbán Viktor az M1-nek adott hétfői interjúban Brüsszelnek azt üzente: mi megvédtük magunkat a migrációtól, ők nem.

Késsel rontott három rendőrre egy iráni férfi vasárnap egy Nürnberghez közeli település pályaudvarán. A férfi először a járőröző rendőrök autójára támadt, majd az egyenruhásokra is. A rendőrök lelőtték a támadót. A szászországi Chemnitzben nem sokkal korábban: hét szír tinédzser támadt rá egy 21 éves nőre. Az eset szombaton történt, a szír férfiak megütötték, közben sértegették és egy zsákutcába akarták vonszolni a fiatal nőt, miközben a szoknyája alá nyúltak. A rendőrök öt férfit vettek őrizetbe, de hárman közülük már újra szabadlábon vannak.

Németországban folyamatosak az újabb és újabb erőszakos bűncselekmények. Május végén nagy port kavart az az eset, amely a németországi Mannheimben történt. A Pax Europa polgári mozgalom találkozóján ugyanis egy afgán férfi késsel támadt rá egy iszlámellenes politikusra. Később a támadó a helyszínen intézkedő rendőrt is megszúrt a nyakán, ő belehalt a sérüléseibe.

Mindezek ellenére Németországban a múlt héten lépett hatályba az új állampolgársági törvény, amely által a migránsok rövidebb idő alatt, könnyebb feltételekkel kaphatnak német útlevelet. Szakértők azonnal rámutattak, az új törvény tovább ront majd az eddig is nehéz helyzeten, és meghívót jelent majd a migránsoknak, vagyis a következő időszakban ismét tömegek indulhatnak útnak, csakhogy Európa eddig sem tudta kezelni a migrációs válságot.

Hírdetés

A migrációs paktum nem működik, tovább kell lépni – erről beszélt az M1-nek adott hétfői interjúban Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: Brüsszelnek és a többi fővárosnak is át kellene vennie a magyar migrációs szabályozást.

„Én azt javaslom itt, Brüsszelben, hogy ne büntessék Magyarországot azért, mert nekünk olyan migrációs politikánk van, hogy nem engedjük be a migránsokat, tehát hozzánk nem lehet illegálisan bejönni, az egy bűncselekmény. Hanem inkább ezt vegyék át. Tehát ne Magyarországot akarják rávenni, hogy megváltoztassuk a szabályainkat, hiszen mi megvédtük magunkat a migrációtól. Ők nem”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette: az európai emberek rendet és biztonságot akarnak, de ehelyett migrációt, terrorveszélyt és bűnözést kapnak. A kormányfő emlékeztetett rá: a soros elnökség ideje alatt Magyarországnak lesznek javaslatai a továbblépésre.

M1 Híradó


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »