Schäfer András szerződést hosszabbított az Union Berlinnel

Schäfer András szerződést hosszabbított az Union Berlinnel

A német Bundesligában érdekelt Union Berlin hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított magyar válogatott játékosával Schäfer Andrással.

A berlini klub hivatalos közleményében ugyan nem közölte mennyi időre írt alá magyar válogatott játékosával, de minden bizonnyal egy hosszabbtávú szerződésről van szó.

„Az Union egy rendkívüli klub, amely támogatott engem, különösen a nehéz időszakokban. Nagyon boldog vagyok, hogy újra a pályán lehetek és nagyon örülök, hogy a jövőben is ezt tehetem” – fogalmazott Schäfer a szerződés aláírását követően.

Hírdetés

A 24-szeres magyar válogatott középpályás 2022 januárjában a DAC-tól igazolt a Bundesligába közel 1 millió euróért. A 25 esztendős középpályás 62 mérkőzésen szerepelt a csallóközi együttesben minden sorozatot tekintve és négy gólt, valamint hét gólpasszt jegyzett.

Az Union Berlin színeiben összesen 49 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt két gólt és három gólpasszt jegyzett. A válogatott középpályás németországi karrierje azonban nem volt problémamentes, több komoly sérülés is hátráltatta, összesen 49 mérkőzés volt kénytelen kihagyni sérülések miatt. A magyar játékos Marco Rossi válogatottjának is kulcsfigurája lett, összesen 24 alkalommal ölthette magára a címeres mezt és három gólt is szerzett.

Schäfer hosszabb kihagyás után márciusban tért vissza a válogatottba a Törökország elleni mérkőzésen, Marco Rossi természetesen alapemberként számol vele a nyári németországi Európa-bajnokságon. A mértékadó transfermarkt a hetedik legértékesebb magyar futballistának tartja a maga 5 millió eurós értékével.

A berlini együttesre hétvégén igazi hatpontos rangadó vár a Bochum ellen, ugyanis az Union mindössze két pontra van az osztályozót jelentő helytől, Schäferék jelenleg a 14. helyről várhatják a Bundesliga utolsó három fordulóját.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »