Schadl György már boltba és orvoshoz is eljárhat

Schadl György már boltba és orvoshoz is eljárhat

Enyhítette a bíróság a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének házi őrizetének szabályait.

Schadl György két éven át előzetes letartóztatásban volt, aztán tavaly decemberben házi őrizetbe került, most pedig a védői indítványára, a Fővárosi Törvényszék tovább enyhítette a rá vonatkozó szabályokat.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének ezentúl is viselnie kell a bokájára szerelt jeladót, és nem hagyhatja el Pest vármegyét, de a bűnügyi felügyeletét módosították. Ennek köszönhetően hétfőnként és szerdánként elmehet a boltba, az orvoshoz, az ügyvédjéhez, sőt szakmai továbbképzésen is részt vehet. Ugyanakkor végrehajtóként nem dolgozhat, hiszen felfüggesztették.

Hírdetés

Schadl Györgyöt és társait, köztük Völner Pál volt államtitkárt, korrupcióval és pénzmosással vádolják; erről korábban Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője beszélt az InfoRádióban:

„Az ügyben megalapozott gyanú merült fel arra, hogy „egyéb vesztegetési ügyek mellett” Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül rendszeresen, alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összeget kapott, amiért cserébe vállalta, hogy felügyeleti, hatósági és igazgatási jogkörével visszaélve konkrét ügyeket a kérésnek megfelelően „elintéz”.

A bíróság enyhítette az ügy harmadrendű vádlottjának házi őrizetére vonatkozó szabályokat is. R. Róbert decemberben szabadult a letartóztatásból, és mostantól Bács-Kiskun vármegyében ő is bevásárolhat és elmehet az orvoshoz a hét két napján. A per áprilisban folytatódik.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »