Ezrek tüntettek hétfő este Tel-Avivban – a túszok szabadon bocsátását követelték

Ezrek tüntettek hétfő este Tel-Avivban – a túszok szabadon bocsátását követelték

Több ezren tüntettek hétfő este Tel-Avivban a Hamász által fogva tartott izraeli túszok szabadon bocsátásáért.

„Rafah várhat – de ők nem” – hirdette az egyik transzparens. A túszok hozzátartozói is felszólaltak a tüntetésen. Felszólították a kormányt, hogy kössön tűzszünetet a Hamásszal és érje el a túszok szabadon bocsátását.

„Szülők vagyunk, akik azt akarják, hogy gyermekeik hazatérjenek (…) Ha ez nem történik meg, a túszok vére az önök lelkén szárad” – közölték a tüntetők, akik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt hibáztatták.

Hírdetés

A Hamász háromtagú küldöttsége hétfőn érkezett az egyiptomi fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az izraeli túszok szabadon bocsátásáról palesztin foglyokért cserébe. A ynet izraeli honlap szerint 33 túsz szabadon bocsátásáról tárgyalnak, akikért cserébe több száz palesztin foglyot engedne szabadon Izrael. A túszok között nők, köztük katonanők, idősek, sebesültek és „szellemi fogyatékosok” is vannak.

Az esetleges tűzszünet időtartama a ynet szerint a szabadon engedett túszok számától függ majd. A portál egy meg nem nevezett magas rangú izraeli kormánytisztviselőt is idézett. A Hamász állítólag minden izraeli katonáért 50 palesztin fogoly és minden izraeli civiliért 30 fogoly szabadon bocsátását követeli.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »