Hol tart jelenleg az FTC?

Hol tart jelenleg az FTC?

35. bajnoki cím bebiztosítva. Magyar Kupa finálé. A Konferencia Liga legjobb 16 csapata közé való jutás. Jelenleg így fest a Ferencváros szezonja. A hazai sikerek mellett az elmúlt években a nemzetközi porondon is egyre nagyobb eredményeket ért el a fővárosi klub, de vajon reálisak Orosz Pál szavai, és valóban a közép-európai elitbe tartoznak?

Az FTC behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban, így megszerezte történelme 35. bajnoki címét. A Nyíregyháza elleni Magyar Kupa elődöntőt is sikeresen vették, így még a duplázás is összejöhet. A hazai futballközegekben azonban már többet várnak a Fraditól, a szurkolók szemei előtt a nemzetközi sikerek lebegnek.

Ebből a szempontból az idei idény némiképp csalódásra adott okot, az FTC ugyanis az EKL legjobb 16 csapat között búcsúzott. Azért tekinthető ez csalódásnak, mivel mégiscsak a harmadik számú európai kupasorozatról van szó. Senki egy árva szót nem szólna, ha a Bajnokok Ligája legjobb 16-ja között búcsúztak volna, sőt. A Ferencvárosnál viszont egyértelműen nagyobb célokat tűztek ki, már ami a nemzetközi színteret illeti. Erről árulkodnak Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójának szavai is, aki szerint a zöld-fehérek Közép-Európában az élvonalhoz tartoznak.

Megvertük a Ludogoretset, a Slovant, a Dinamo Zagrebet is, hogy a Monacót, a Trabzonsport, és a többi csapatot ne említsem”

– jegyezte meg Orosz.

Tény, hogy a Fradi az elmúlt években számos neves, jelentősebb büdzsével rendelkező csapatot is felülmúlt, és a nemzetközi porondon is évről évre számolnak velük. A közep-európai elithez azonban a stabil Bajnokok Ligája és Európa-liga szereplés szinte elengedhetetlen.

Hírdetés

Nyílt titok, hogy a BL-ben már óriási pénzek forognak. A csoportkörbe való jutásért például 40 millió euró jár, ami a Ferencvárosnak mind az infrastruktúra fejlesztésében, mind pedig a keretének erősítésében igazán jól jönne. Orosz Pál épp az ebben rejlő lehetőségeket emelte ki.

Az európai kupaszereplések is a segítségünkre vannak, idén már második éve éltük meg a tavaszt, márpedig ennek financiális vetülete is van. A bevételből még jobb játékosokat lehet venni, még nagyobb a merítési lehetőségünk, ez is hozzájárul ahhoz, hogy idehaza meghatározó csapattá váltunk”

– mondta a FTC Labdarúgó Zrt. Vezérigazgatója.

Tény, hogy a fővárosaik kerete idényről idényre egyre erősebb, már nemzetközi szinten elismert futballisták leigazolását is megengedhetik maguknak. Kellenek is a minőségi játékosok, nagy dolgok vannak kibontakozóban a magyar fővárosban.

Kubatovék elsőként azt tűzték ki célul, hogy négy évet követően ismét a BL-csoportkörben szerepelhessenek, majd pedig a stabil főtáblán való szereplés a prioritás.

Való igaz, az FTC közel jár ahhoz, hogy Közep-Európában a legjobb csapatok között emlegessék őket, azonban ahogy azt már fentebb is hangsúlyoztam, ehhez elengedhetetlen, hogy a nemzetközi szintéren is sikeresen szerepeljenek. Jó úton halad a Fradi, amennyiben folytatják a tudatos klubmodellt, a nemzetközi eredmények sem fognak elmaradni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »