SaS: Az államfő vétózza meg a konszolidációs csomagot

SaS: Az államfő vétózza meg a konszolidációs csomagot Kulcsár Péter2024. 10. 09., sze – 16:20

Az SaS szerdán felszólította Peter Pellegrini államfőt, hogy vétózza meg a konszolidációs csomagot, és az egészségügyi ágazat képviselői után fogadja az egyéni vállalkozók, a cégek és a civilszervezetek képviselőit is.

Hírdetés

„Peter Pellegrini államfő az egészségügyi ágazat képviselőivel folytatott megbeszélés után párbeszédre szólította fel a kormányt, különben a konszolidációs csomag megvétózását fogja mérlegelni. Csakhogy rögvest vétóznia kellene, ha tekintettel akar lenni az emberekre, a vállalkozókra és a civilszervezetekre is. A konszolidációs csomag mindenkit érint majd, de főleg a legvédtelenebbeket. A drágulást mindenki megérzi. Az egészségügyön kívül a cégek és a vállalkozók is hallatják a hangjukat, mert a pénzügyi tranzakciós adó tönkreteszi őket. Peter Pellegrininek nem lenne szabad elfordítania a fejét” – jelentette ki Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

A párt arra is rámutatott, hogy a kormány nem tárgyalt a konszolidációs csomagról sem az egészségüggyel, sem a munkaadókkal, sem a szakszervezetekkel. Marián Viskupič, az SaS elnöke feltette a kérdést, a szociális párbeszéd mellőzését vajon miért nem bírálja az államfő. „Ha aláírja a csomagot, ő is felelős lesz minden idők legnagyobb szlovákiai áremelkedéséért” – tette hozzá Viskupič.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »