Sárosi Mátyás Zsolt grafikai kiállítása a Vigadóban

Sárosi Mátyás Zsolt grafikai kiállítása a Vigadóban

Kedden este a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ dísztermében nagyszámú érdeklődő jelenlétében nyílt meg a helybeli Sárosi Mátyás Zsolt grafikus egyéni kiállítása.

A fiatal képzőművész tárlatát Ivácson András Áron sepsiszentgyörgyi filozófus, újságíró és pecsétfaragó nyitotta meg. A rendezvény házigazdája Lung László Zsolt színművész, a Vigadó Művelődési Központ igazgatója volt, aki elmondta: számára és az általa irányított intézménynek is mindig ünnep, amikor helyi tehetségek mutatják be alkotásaikat.

Hírdetés

Sárosi Mátyás Zsolt 1985-ben született Kézdivásárhelyen. Édesapja, Sárosi Csaba ismert grafikusművész. A Plugor Sándor Művészeti Líceum elvégzése után a kolozsvári Ion Andreescu Művészeti és Design Egyetem grafika szakán diplomázott, majd hazatért szülővárosába. Rendszeresen kiállít Erdélyben, meghívást kapott Magyarországra, Hollandiába. 2015-ben a II. Székelyföldi Grafikai Biennálé különdíját nyerte el, 2020-ban a Magyarság Háza bemutatta virtuális tárlatát, majd kiállított a budapesti Kárpát-haza Galériában. 2017-től képregénykiadással is foglalkozott, a Fantomatika után a Hősember és Trömpli sorozat rajzolója volt az Előretolt Helyőrség lap számára. Idén két amerikai művészeti versenyen is díjat kapott, az észak-karolinai Szép/Groteszk versenyen második, a Los Angeles-i Természet című megmérettetésen pedig tehetségdíjban részesült.

„Sárosi Mátyás Zsolt munkáinak fő témája az ember és a természet, melyben él. A mostani kiállítás több alkotásában jelenik meg az utóbbi években egyre inkább tapasztalható természetrombolás az ember keze által, és az elszakíthatatlan kapcsolat is ott van ezekben a munkákban. Ezek egytől egyig kézzel készültek, itt nem látunk mesterséges intelligencia által generált művészetet, adott esetben több hónapos munka van belefektetve a műalkotásokba. Sárosi Mátyás Zsolt munkái önmagukért beszélnek” – mondotta többek között Ivácson András Áron.

A tárlat június közepéig látogatható.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »