Sárga-kék siker! A DAC idén is kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést

Sárga-kék siker! A DAC idén is kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést

A szezon legfontosabb mérkőzése várt péntek este a dunaszerdahelyi DAC-ra. A csallóközi együttes sorsdöntő mérkőzésen fogadta a Trencsén együttesét a MOL Arénában, a találkozó tétje az európai kupaporondra való kijutás volt.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek első alkalommal vehettek részt a Konferencia Ligáért zajló rájátszásban, a DAC ellenfele a nemzetközi kupaporondért a Trencsén volt. A sárga-kékek a tabella negyedik helyén zárták a felsőházi rájátszást, mivel a Nagyszombat megnyerte a kupát és a dobogón végzett, ezáltal a negyedik kupainduló kilétéről rájátszás útján döntöttek, amiben a DAC is részt vehetett.

A sárga-kékek kedden a nemzetközi kupaszereplésért zajló rájátszás elődöntőjében az újonc Liptószentmiklóst magabiztos győzelemmel 4-2-re legyőzték, így egy lépésre kerültek a Konferencia Ligától. Joao Janeiro kezdőjében a keddi mérkőzéshez képest mindössze egy változás történt, Szánthó Regő helyére Andzouana került. A portugál összeállításában ezúttal két magyar játékos kapott lehetőséget, Veszelinov Dániel a kapuban, míg végleg a DAC-hoz szerződőd Balogh Norbert is a kezdőben kapott lehetőséget, a kispadon pedig Szánthó Regő várta a lehetőséget.

Hírdetés

A DAC nagy lendülettel kezdte a mérkőzést és a találkozó második percében Verlinden beívelése után Brunetti került nagy helyzetbe, azonban a vendégek kapusa nagy bravúrral hárítani tudta a brazil fejesét. A hazaiak az első negyedórában aktívabbak voltak a trencséni együttesnél és több veszélyes gólszerzési lehetőséget is kialakítottak Iliev kapuja előtt. A nyolcadik percben Balogh előtt ott volt a lehetőség, hogy megszerezze a találkozó első gólját, de a magyar támadó nem találta el a kaput. Az első negyedóra végén a héten szerződést hosszabbító Balogh fejelhetett kapura, de ebből sem született gól. A 22. percben újabb nagy dunaszerdahelyi lehetőség maradt ki, a trencséni védők megingását kis híján Dimun használta ki egy jól helyezett lövéssel, de ezúttal a kapufa mentette meg góltól a vendégeket. Nem sokkal később a Trencsén is komoly gólszerzési lehetőséget szalasztott el, az idei szezon gólkirálya Jakub Kadák durrantott  Veszelinov kapuja mellé. A hazaiak nyomása a 26. percben meghozta az eredményét és egy szögletet követően Balogh készítette le lövésre Kružliaknak a labdát, a sárga-kékek csapatkapitánya pedig állítgatás nélkül a hálóba bombázott. A dunaszerdahelyi vezetés megszerzése után a trencséniek azonnal váltottak és többet is támadtak, a 32. percben Azango lövését kellett Veszelinovnak védenie, majd a kipattanót követően a hazai védők takarítottak. Fél perc sem telt el és Veszelinovnak már a második nagy védést kellett bemutatnia, ezúttal is Azango próbálkozott, de ezúttal sem tudott túljárni a fiatal magyar hálóőr eszén. Az első félidő hajrájában Krstović szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, amiből a hazaiak kis híján megduplázták előnyüket, de végül Iliev mentett bravúrral, majd az ismétlésnél Balogh próbálkozását blokkolták a trencséni védők.

Fordulást követően a második félidő rögtön egy komoly hazai gólszerzési lehetőséggel indult, Nebyla közeljárt a második dunaszerdahelyi gólhoz, de végül centikkel kerülte el lövése a vendégek kapuját. Az idő előrehaladtával a vendégek egyre többet veszélyeztették Veszelinov kapuját, a trencséniek legaktívabb játékosa Azango volt, aki többször is célba vette Veszelinov kapuját. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként beálló Ikoba fejesét Veszelinov nagy bravúrral védte.

A nagy trencséni nyomásnak a 72. percben gól lett az eredménye, egy szöglet után a nagyon aktív Azango egy remekül eltalált átlövéssel kiegyenlített. A trencséni gól kissé megfogta a hazai együttes, sokáig nem is tudtak helyzetbe kerülni a sárga-kékek. Hat perccel a vége előtt Iliev elkéesett belépője után döntőnek bizonyuló pontrúgáshoz jutott a hazai együttes. A megítélt pontrúgás után a hazaiak pedig ismét előnybe kerültek, ezúttal Krstović talált a trencséni kapuba, ami győzelmet is jelentette a dunaszerdahelyi együttesnek.

Győzelmével a DAC sorozatban ötödik alkalommal harcolta ki a nemzetközi kupaindulást, a sárga-kékek az Európa Konferencia Liga selejtezőjében indulhatnak a következő kupaidényben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »