Rovarirtó szer kergette ki lakásaikból egy temesvári tömbház lakóit

Rovarirtó szer kergette ki  lakásaikból egy temesvári tömbház lakóit

58 felnőttet és 12 gyermeket kellett kilakoltatni kedd este egy temesvári tízemeletes társasházból egy csípős és kitartó szag miatt, amely a tömbház pincéjéből és földszintjéről mindenhova beszivárgott. A helyszínre érő tűzoltók megállapították, hogy a szag az épületnek abban a részében található cukrászdából származik, ahol rovarirtást végeztek. A cukrászdai ügyintéző nyilatkozatai szerint a műveletet egy erre szakosodott cég hajtotta végre a CY10 rovarölő szerrel.

Az estről az Europa Libera portál számolt be, leírva azt is, hogy a helyszínre érő rohammentősök szerint senki nem szenvedett semmiféle egészségkárosodást, ennek ellenére a lakókat arra kérték, hogy ideiglenesen a rokonoknál, ismerősöknél helyezkedjenek el az éjszakára, mert a teljes lakóházat átvizsgálják. Az egészségügyi felügyelőség is vizsgálatot rendelt el, Dominic Fritz polgármester pedig szigorú ellenőrzést kért az ügyben. Szerda reggel a lakók minden kockázat nélkül hazatérhettek, miután a levegő toxicitását mérő műszerek azt jelezték, hogy veszélymentes a zóna, úgy a lépcsőházban, mint a lakásokban.

Hírdetés

A CY10 rovarirtó egyébként a hivatalos leírás szerint koncentrált széles spektrumú szer, amelynek hosszan tartó pusztító hatása van.

Mint ismert, 2019 novemberében egy anya és két gyermek halt meg, huszonketten pedig kórházba kerültek, miután a tömbházban korábban kártevőirtást végeztek Temesváron.

Emlékezetes a bukaresti 133-as számú iskolának is az esete, ahol szintén a rovarirtószer nem megfelelő használata miatt lettek rosszul a gyerekek, és 24 kórházba is kerültek 2020 januárjában. Az akkori vizsgálatok során a fertőtlenítést végző céget találták hibásnak, az iskola felbontotta a szerződést, és a gondatlanság miatt a cég bírságot fizetett. (Europa Libera)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »