Rekordon a napelemes rendszerek értékesítése

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A GOGLA szövetség új jelentése szerint a hálózatra nem csatlakozó, napenergián alapuló eszközkészletek (lámpák, többlámpás rendszerek és házi napelemes rendszerek) éves értékesítése 2022-ben világszerte elérte a 9,5 millió darabot – számol be a PV Magazine. Ebből 5,2 millió egységet 2022 júliusa és decembere között adtak el. Ajay Mathur, a Nemzetközi Napenergia Szövetség főigazgatója szerint mindez megmutatja, hogy sikerült megtanulnunk értékelni az ilyen eszközöket, illetve a hálózaton kívüli használati architektúrát. Mathur a SAFDE dél-ázsiai fórumon szólalt fel, amelyet a GOGLA szervezett az indiai megújulóenergia-ügyi minisztérium és a Good Energies Foundation támogatásával. A GOGLA a hálózaton kívüli világítási technológiák szövetsége, a szervezet friss, globális, hálózaton kívüli napenergia-piaci jelentése a szövetséghez csatlakozott gyártók saját adatain alapul. Az eredmények alapján összesen 3,11 millió hordozható lámpát, 1,08 millió otthoni napelemes rendszert és 1,01 millió többlámpás rendszert értékesítettek 2022 második félévében.

Az otthoni napelemes rendszerek közé a legalább 11 wattpeak csúcsteljesítményű termékeket sorolták. Ezen eszközök eladása 2022 második felében elérte az 1,08 millió darabot, ami 69 százalékkal több, mint az előző hat hónapos időszakban. A 2022 júliusa és decembere között értékesített összes otthoni rendszer 90 százaléka PAYGo alapon adták el. A jelentés szerint a csomagok értékesítése Indiában csökkenő tendenciát mutat, mivel a termékösszetétel a hagyományos, hálózaton kívüli termékek, például a lámpák helyett a gyenge hálózatú termékek felé mozdul el.

Hírdetés

Mindazonáltal a lámpák és más, hálózaton kívüli napelemes megoldások továbbra is fontosak az indiai piacon a kültéri használatot illetően, az ilyen termékeket hálózati tartalékként vagy a hálózatot megelőző elsődleges forrásként használják. A hálózatra nem csatlakozó készletek értékesítése Indiában 2022 második felében 432 ezer darab volt. Az otthoni napelemes rendszerek a teljes értékesítés kevesebb mint 1 százalékát tették ki.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »