Régiófoci: A rimaszombatiak első győzelme

Régiófoci: A rimaszombatiak első győzelme

Nyitókép: Körkép.sk

A szlovák harmadosztály keleti csoportjában a Rimaszombat kiütötte a Poprádot (Poprad), idegenben nyert a Losonc, míg a Fülek – Alsókubin ((Dolný Kubín) mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult.

A rimaszombati mérkőzés teljes mértékben a jóval elszántabbnak látszó hazaiakról szólt, akik a szünetig háromszor is betaláltak a poprádiak kapujába. Előbb a 15. percben a jó ütemben kilépő Jinjolava gurított ügyesen a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba, majd öt perccel később Petrán egy sarokrúgás után csúsztatott mesterien a vendégek kapujába.

A 30. percben a vendégek játékosa, Haščák egy szögletet követően szabálytalankodott a büntetőterületen belül, amiért megkapta második sárga lapját, s így idő előtt mehetett zuhanyozni. A játékvezető pedig tizenegyest ítélt, amelyet Oleh Vlasov váltott gólra.

A második félidőre is maradt jó pár rimaszombati helyzet, melyekből kettő góllal végződött. A 71. percben a csereként beállt Gembický hozott újabb fordulatot a játékba, előbb a 82. percben egy a tizenhatoson belül ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt értékesített, majd a 90. percben közelről a hálóba gurított, beállítva ezzel a végeredményt.

Hírdetés

Bártfa – Losonc

 

A másik mérkőzésen a losonciak már a 6. percben vezetéshez jutottak Hulec góljával Bártfán (Bardejov). A 34. percben Perháč egyenlített, így 1-1 állásnál mentek szünetre a csapatok.  A játék képe a második félidőben sem változott, azzal a különbséggel, hogy a vendégek  fölénye gólokká érett. Berky Adrián az 50. és a 73. percben is betalált, így a mérkőzés végén 1:3 állt az eredményjelző táblán.

Fülek – Alsókubín

Régiónk harmadik csapata, a Fülek vasárnap fogadta a tavaly még II. ligás alsókubiniakat.  A hazaiak kezdték jobban a meccset, Kvernadze már a 38. percében beköszönt. Aztán a 79. minutumban megduplázták az előnyüket a fülekiek, ekkor Jean Paul Madera Carreno volt eredményes. Már csak kilenc perc volt hátra, amikor a vendégek Kolorédy révén szépítettek, de ez még nem volt elég, ugyanis a 85. percben Jendroľ egyenlített.

Az 5. forduló eredményei: Rimaszombat – Poprad 5:0 (3:0), Bardejov – Losonc 1:3 (1:1), Vranov nad Topľou – Snina 1:0 (0:0), Lipany – Spišská Nová Ves 0:1 (0:0), Námestovo – Spišské Podhradie 0:1 (0:1), Slávia Košice – Kalinovo 4:0 (1:0), Stropkov – Lokomotva Košice 2:0 (1:0), Fülek – Dolný Kubín 2:2 (1:0).

A tabella állása az 5. forduló után:

Felhasznált forrás: sportnet.sk/futbalnet

Körkép.sk/Csomós Elemér


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »