Ragadós a prágai ámokfutó példája: négy „közveszélyes embert” tartóztatott le a rendőrség

Ragadós a prágai ámokfutó példája: négy „közveszélyes embert” tartóztatott le a rendőrség

Egy nappal Csehország legvéresebb iskolai lövöldözéses incidense után a cseh rendőrség négy, veszélyesnek ítélt embert vett őrizetbe, akik „törvénysértő módon reagáltak” a csütörtöki tragédiára.

Egy 14 éves morvaországi fiú azt állította, hogy ő is iskolai lövöldözésre készül. Ez már önmagában is közösség elleni erőszaknak minősülne, ha nem lenne a fiú kiskorú. A rendőrség kiérkezésekor azt állította, csak viccelt.

Egy prágai férfi a rendőrséget azzal hívta fel, hogy ő is fegyvert akar vásárolni és gyilkolni akar vele, és jelezte, hogy a prágai tömeggyilkos tette inspirálja. Péntek reggel meglátogatták a kommandósok. A vád „pánikkeltő üzenet terjesztése”.

Hírdetés

A harmadik esetben egy Hradec Králové-i nő kijelentette, hogy sajnálja, hogy a prágai ámokfutó megelőzte őt az egyetem elleni támadásban. Mint utóbb kiderült, a hölgy mentális problémákkal küzd és fegyvertartási engedélye sincs.

A negyedik őrizetbe vett személy egy morvaországi férfi, aki kijelentette, hogy a csütörtöki tömeggyilkosság elkövetőjének egész családjával végezni akar. A rendőrség őt is meglátogatta, főleg, hogy fegyvertartási engedéllyel is rendelkezett – lőfegyverét lefoglalták, a férfi ellen pedig többrendbeli erőszak elkövetésének szándékával vádolnak majd meg.

A rendőrség több esetben a 14 emberrel végző egyetemi diák tettét méltató személyek ellen indított eljárást. A hatóságok arra kérték az újságírókat is, hogy ne adjanak növeljék a lövöldöző és tette népszerűségét, mert az hasonló bűncselekmények elkövetésére sarkallhat másokat is…

Körkép.sk, novinky.cz


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »