Rafael Nadalt nem látja többé Madrid

Rafael Nadalt nem látja többé Madrid

Kikapott a cseh Jiri Leheckától, ezzel kiesett a 7,8 millió dollár (3 milliárd forint) összdíjazású madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyének negyedik fordulójában, a tornán most szerepelt utoljára a veterán csillag.

A világranglistán 30. cseh teniszező 7:5, 6:4-re nyert a spanyolok 22-szeres Grand Slam-bajnoka ellen a Caja Mágicaban. A torna ötszörös győztese most először kapott ki a madridi salakon olyan teniszezőtől, akit nem a világranglista legjobb 20 helyén rangsorolnak.

Hírdetés

„Először 2005-ben érkeztem úgy ide, hogy versenyképesnek éreztem magam és az volt az egyik legemlékezetesebb győzelmem pályafutásom során, azóta pedig feltétlen támogatást kaptam mindenkitől. Ezt nem tudom elégszer megköszönni” – mondta a 37 éves spanyol, akinek ez volt az utolsó szereplése a madridi tornán, hozzátette, az elmúlt 21 év ajándék volt számára, ami sokkal többet jelentett, mint bármelyik Grand Slam-győzelem. Kiemelte, hogy a spanyol szurkolók előtt játszani a spanyol fővárosban egy olyan élmény, amit örökre őrizni fog.

Nadal korábban legyőzte a mindössze 16 éves amerikai Darwin Blanch-et, majd visszavágott az ausztrál Alex De Minaurnak a múlt heti Barcelonában elszenvedett vereségért, majd a harmadik fordulóban egy három órás mérkőzésen múlta felül az argentin Pedro Cachint.

Honfitársa, Carlos Alcaraz megismételte a tavalyi döntőt Jan-Lennard Struff ellen, és ezúttal is három szettben múlta felül a német teniszezőt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »