Radványi szerint munkájuk elismerése is a szurkolótábor létrejötte

Radványi szerint munkájuk elismerése is a szurkolótábor létrejötte

Radványi szerint munkájuk elismerése is a szurkolótábor létrejötte Elek Zoltán2024. 05. 13., h – 09:29

A II. labdarúgóligában szereplő komáromi KFC bajnokavatása után Radványi Miklós és Tóth Gábor is nyilatkozott lapunknak.

A kezdés előtt nem sokkal már szépen megtelt a vágsellyei futball-stadion főlelátója, így nem volt meglepő, hogy kisebb sor alakult ki a mellékhelyiség előtt. „Ez nem a MOL Aréna” – utalt az egyik szurkoló a jobb dunaszerdahelyi infastruktúrára. „Majd ha felépül a komáromi” – hangzott a válasz utalva a Duna partján épülő létesítményre. A tervek szerint az élvonalbeli szezont még nem ott kezdik a lila-fehérek, de még idén elfoglalná új otthonát a KFC.

A meccs előtt a főlelátóval szemben egy 15-20 fős, dobbal felszerelkezett szurkolócsoport jelent meg, amely igyekezett végig biztatni a hazai játékosokat. A komáromiak alakulófélben lévő kemény magja továbbá egy „Örökre a 11 szívünkben” feliratú drapériával, a 11. percben pedig néhány görögtüzet meggyújtva és Petrók Lili nevét skandálva emlékezett meg a klub nemrég elhunyt játékosáról. A KFC-s tábornak konkurenciája is akadt, a pozsonyligetfalusiakat egy tucat drukker kísérte el, akik szintén végig hallatták a hangjukat a találkozó alatt. A Petržalka játékosai a meccs előtt sorfalat állva köszöntötték a komáromi bajnokcsapatot, akik a megszokott módon a Klapka-indulóra vonultak a pályára a szurkolók vastapssa közepette.

Hírdetés

A lefújás után sor került az aranyérmek és a bajnoki trófea átadására. Ezt végignézték a vendégek is, akik profi módjára csak a saját meccsükre koncentráltak. A lefújás után néhány perccel Nagy Péter csak tőlünk tudta meg, hogy a Prešov is győzött, így az utolsó fordulóban is folytatódik a riválisok versenyfutása a második helyért. „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Nagyon készültünk, és úgy jöttünk ide, hogy bármi áron meg kell szereznünk a három pontot, hiszen él a remény, hogy odaérjünk az osztályozóra. Nagyon örülünk, hogy sikerült győznünk, és jövő héten a zsolnai B ellen is ez lesz a célunk. Komáromnak pedig gratulálok a bajnoki címhez” – nyilatkozta a Petržalka egyházkarcsai nevelésű, a DAC-ban is megfordult középpályása.

„A történelmi sikert meg kellett ünnepelni, így a hétfői szabadnap után először kedden találkoztunk. Akkor azt mondtam a játékosoknak, hogy inkább aludják ki magukat és csütörtökön edzettünk újra. Természetesen egy ilyen hét után tudtam, hogy bekövetkezhet, ami bekövetkezett. Szerencsére komolyabban senki sem sérült meg. Ha azt nézem, hogy a vendégeknek még tétje volt a meccsnek, és így győztek le minket 2:1-re, akkor az nem is olyan nagy gond – értékelt a meccs után Radványi Miklós, akinek nevét a szurkolók is skandálták a találkozó alatt, de a szakmai stáb több tagjának is járt ez az elismerés. – Fantasztikus volt. Örülök, hogy három év kemény munka után ezt átélhettem Komárommal. Mindig azt mondom, hogy a futballban dolgozni kell és nem beszélni. Ha valaki dolgozik, és a szurkolók is látják, hogy a csapat mindent megtett a pályán, ráadásul elért egy ilyen sikert is, amit most sikerült, annak megvan az eredménye. Úgy gondolom, hogy ez a munkánk elismerése is. Bízok benne, hogy a kemény magban is egyre többen lesznek majd” – mondott köszönetet a lelátó népének a KFC vezetőedzője.

A kupaátadás után a játékosok és a szakmai stáb rokonai is megjelentek a pályán, és hosszú ideig készültek a közös képek, előkerültek a pezsgősüvegek és az alkalomra készült pólók és sapkák is.

„Nem volt meg az a felkészülés, ami szokott lenni, lazábban edzettünk. Kicsit olyan volt, mint egy falusi hét (nevet). De az ünneplés után talán ezt megérdemeltük, hiszen két fordulóval a vége előtt eldöntöttük az aranyérem sorsát. Mi megtettünk azt, ami rajtunk múlt. Én viszont külön is edzettem, kimentem egy kicsit mozogni Párkányban a pályára. De mindezek ellenére úgy léptünk pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Én is szerettem volna bizonyítani, gólt akartam lőni. Mindig, amikor pályára lépek, ez van a fejemben, sajnos most nem jött össze. Összességében szerintem kiegyensúlyozott meccs volt és két elkerülhető gólt kaptunk. De nem baj, bajnokok vagyunk!” – értékelt Tóth Gábor, aki azt is elárulta, ezúttal már szerveztek egy bulit, és az elmúlt hét után újra hajnalig tarthat az ünneplés.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »