Rábaszentmiklóstól kaptak nagyvonalú ajándékként egy autóbuszt a patonyrétiek

Rábaszentmiklóstól kaptak nagyvonalú ajándékként egy autóbuszt a patonyrétiek

Rábaszentmiklós és Patonyrét 2013-tól testvértelepülési kapcsolatot ápolnak. Októberben e baráti viszonynak köszönhetően a magyarországi falu egy falubuszt ajándékozott a felvidéki barátainak.

Német Szabolcs, Rábaszentmiklós polgármestere elmondása szerint ők a Magyar Falu Program támogatásával vásároltak új falubuszt vásároltak, így az előző járműre a jövőben már nem lesz szükségük.

Az autóbuszt a rábaszentmiklósi szépkorúaknak tartott ünnepségen adták át Flaska Lénárd patonyréti polgármesternek, akit az ünnepségre elkisért László Zoltán, Nagyszarva polgármestere is.

A patonyrétieknek nagy örömöt okozott a szép és hasznos ajándék.

Hírdetés

“Elmondhatatlanul megörültem a nagylelkű ajándékozásnak. Eszembe sem jutott, hogy ilyenre sor kerülhet. Nagyon hálás vagyok Német Szabolcs kollégámnak és a rábaszentmiklósiaknak”

– fogalmazott Flaska Lénárd.

A településvezető hozzátette, hogy egy autóbusz bérlése elég költséges és olykor az időpontegyeztetés is nehéz. A személyszállító járműnek nagy hasznát veszik majd a futballcsapatok szállítása során, illetve az időseknek szervezett kirándulások, utazások során is.

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »