Putyin nőnapi beszéde: Sorkatonák és tartalékosok nem harcolnak!

Putyin nőnapi beszéde: Sorkatonák és tartalékosok nem harcolnak!

Vlagyimir Putyin pontban éjfélkor egy videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket a nemzetközi nőnap alkalmából, amiben azt állítótta, csak szerződéses katonák kerülnek szembe az ellenséggel.

Az orosz elnök beszédében az orosz anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólt, akiket biztosított arról, hogy sorkatonák és tartalékosok nem vesznek részt a műveletekben, csak szerződéses katonák kerülnek szembe az ellenséggel – íírja a 444.

Hírdetés

A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.” – mondta, majd az állam családtámogatási programjairól beszélt, és egy új segélyről, ami az alacsony jövedelmű családokat célozza.

Végül Nagy Katalint idézte: „Szeretném felidézni ezen a napon, hogy a kortársai mit jegyeztek fel attól az asszonytól, akit Anyának hívunk Oroszországban. II. Katalin cárnőről beszélek, akinek a szobra itt áll a Kremlben. Nem orosznak született de büszke volt rá, hogy orosszá válhatott. Őt idézem: „Szóval, írással és karddal védem a hazámat, amíg csak pislákol bennem az élet”.

(444)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »