Püspöki szentmisével zárult az ökumenikus imahét a délvidéki Magyarkanizsán

Püspöki szentmisével zárult az ökumenikus imahét a délvidéki Magyarkanizsán

Fazekas Ferenc szabadkai megyéspüspök szentmisét mutatott be a keresztények egységéért és a világbékéért az ökumenikus imahét zárónapján a magyarkanizsai Szent Őrangyalok-plébániatemplomban – tette közzé január 30-án a Szabadkai Egyházmegye honlapja.

Palatinus István plébános a szentmise elején bevezető beszédében üdvözölte a szentmisén nagy számban megjelent hívők közösségét és a politikai élet képviselőit.

A szentmisét Fazekas Ferenc megyéspüspök koncelebrálta az egyházmegye jelen lévő papjaival együtt. Jelen voltak a testvéri keresztény felekezetek elöljárói: Harangozó László, a szerbiai református egyház püspöke; Dolinszky Gábor, a szerbiai ágostai hitvallású evangélikus egyház püspökhelyettese, valamint a szerb pravoszláv egyház képviselője.

A három püspök az irgalmas szamaritánusról szóló evangéliumi részlet (Lk 10,25–37) felolvasása után rövid elmélkedést és imát mondott.

Fazekas Ferenc megyéspüspök beszédében többek között kiemelte, hogy az idei ökumenikus imahét anyagát az afrikai Burkina Fasó-i ökumenikus tanács készítette, a végső szöveget pedig az Egyházak Világtanácsa és a vatikáni Keresztény Egység Előmozdításának Dikasztériuma által létrehozott nemzetközi bizottság tagjai hozták létre.

Hírdetés

Elmondta, hogy az ökumenikus imahét idei bibliai mottója: „Szeresd az Urat, a te Istenedet, és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27)

„Egyrészt ez reménnyel tölt el bennünket, hogy tudunk együtt lenni más keresztény egyházakkal, és hogy más alkalmakkor is tudunk együttműködni, közös találkozónk is van, közösen szoktunk segíteni a rászorulókon” – hangsúlyozta a megyéspüspök.

A szentmise a püspökök áldásával zárult.

Forrás: Szabadkai Egyházmegye

Fotó: Kecskés Endre

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »