Pregitzer Fruzsina színművész kapta 2024-ben a Szent Atanáz-díjat

Pregitzer Fruzsina színművész kapta 2024-ben a Szent Atanáz-díjat

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szenátusa a Szent Atanáz-díjat idén Pregitzer Fruzsina színművésznek ítélte oda, aki az intézményben 2011 óta a beszédművelés tantárgyat oktatja. A díjat szeptember 17-én az oktatói konferencián adta át Odrobina László megbízott rektor. A művésznő pályáját és széleskörű szakmai tevékenységét Dobos András mutatta be.

A Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész 1959-ben született Budapesten. 1982-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott a Nemzeti Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, 1990 óta pedig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja. 

„Az ok, amiért most nemcsak mint oktatót, hanem mint díjazottat is köszöntjük, annak a pedagógiai programnak a kidolgozása és véghezvitele, amely tizenhárom évvel ezelőtt megfogant benne, amikor felajánlotta, hogy szaktudásával segíti a papnevelést” – olvasható a laudációban.

Hírdetés

A Beszédművelés című tantárgyat Pregitzer Fruzsina munkacsoportban oktatja; Farkas Ágota gyógypedagógus-logopédussal „sokszor szabad napjaikat feláldozva vannak jelen a homiletikai gyakorlatokon, ha tehetik, személyesen hallgatják, ha nem, felvételről elemzik a növendékek próbaprédikációit, felkészítik őket műsorokon, szavaló- és
szónokversenyeken való részvételre.”

Forrás és fotó: Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »