Plaváková személyiségvédelmi pert indít Huliak ellen, és az Alkotmánybírósgához fordul

Plaváková személyiségvédelmi pert indít Huliak ellen, és az Alkotmánybírósgához fordul

Személyiségvédelmi pert indít Lucia Plaváková (PS) ellenzéki képviselő Rudolf Huliak (SNS) koalíciós képviselő ellen nyilatkozatai miatt. A parlamenti ülésen megtapasztalt diszkrimináció miatt az Alkotmánybíróságához fordul. Plaváková egyúttal átadja a rendőrségnek az őt és lányát ért minden fenyegetést, amelyeket Huliak gyűlöletkeltése okozott, és büntetőfeljelentést tesz. Erről a hétfői sajtótájékoztatóján számolt be.

„Az abortuszvitáról szóló hozzászólásom céltudatos terjesztése, amelyet Huliak képviselő úr kiforgatott és kiragadott a kontextusból azzal a szándékkal, hogy gyűlöletet keltsen ellenem, számos gyűlöletkeltő megnyilvánulást és erőszakos fenyegetést váltott ki ellenem és a lányom ellen” – magyarázta Plaváková. Elmondása szerint a per során bocsánatkérést és nem vagyoni kár megtérítését fogja követelni.

Állítása szerint a parlament alelnökei, Andrej Danko (SNS) és Tibor Gašpar (Smer-SD) a laptopján lévő matricák miatt diszkriminálták. Plaváková úgy véli, hogy a parlamenti vitában való felszólalásának többszöri korlátozásával megsértették a képviselői mandátumával járó jogokat. Ezért panasszal fordul az Alkotmánybírósághoz.

Hírdetés

Plaváková ezenkívül fegyelmi feljelentést indítványoz Huliak ellen a parlamentben. „Még Peter Žiga (Hlas-SD), a parlament vezetésével megbízott képviselő is jelezte, hogy diszciplináris eljárást indít” – mondta.

Huliak vulgáris szavakkal illette Plavákovát az SNS sajtótájékoztatóján, amelyen Danko azt magyarázta, miért utasította ki Plavákovát az ülésteremből a laptopján levő matricák miatt.

Huliak védekezésre kényszerült, a köztévében nyilvánosan elnézést kért minden nőtől

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »