Pintér Sándor újabb meghallgatása – Nagyobb tér nyílhat az egyházi iskoláknak

Pintér Sándor újabb meghallgatása – Nagyobb tér nyílhat az egyházi iskoláknak

Az oktatási és egészségügyi portfólióval is gyarapodó belügyminiszter szerint legitim tiltakozási eszköz a sztrájk, a polgári engedetlenség viszont fegyelmi kérdés, márpedig az oktatásban elsősorban rend kell – a leszakadó térségekben ezért kamerás megfigyelő rendszer jöhet.

Pintér Sándor honvédelmi és rendvédelmi bizottsági meghallgatásáról korábban ITT írtunk, de a belügyminiszter-jelölt ezt követően az oktatási és egészségügyi terület új irányítójaként a népjóléti bizottság előtt is szerepelt.

Azt ígérte, tovább viszik a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési programot, a Nemzeti Alaptantervben pedig egyelőre nem várható változás.

A fókuszban a tanköny- és a tartalomfejlesztés feladata áll, és továbbra is minden tanuló ingyen jut hozzá a tankönyvekhez.

A Telex tudósítása szerint Pintér Sándor a kulturális bizottság előtt ezen kívül arról beszélt, Maruzsa Zoltán továbbra is a terület államtitkára lesz, csak már nem a megszűnt Emmi, hanem a Belügyminisztérium felügyelete alatt. Erről a felügyeleti változásról azt mondta, a belügy a „szervezési munkában” fog élen járni, „a rend fenntartásával és a rend érvényesítésével” fog foglalkozni, mivel oltatni csak abban az osztályban lehet, ahol „rend van”; ígért is a leszakadó területekre kamerás megfigyelő rendszert.

ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

Több kérdést is kapott ezután Pintér Sándor az iskolákat érintő égető problémákról:

„A feltett kérdések azokat a célkitűzéseket vetítik előre, amelyeket meg szeretnénk valósítani” – kezdte válaszát Pintér Sándor, aki szerint az országot az EU élmezényébe segítő oktatási rendszerre van szükség. A pedagógusbéren szerinte is javítani kell, amihez az ország gazdasági növekedése jelenthet majd alapot. „Nem ígérek semmit, de azt betartom” – jelentette ki, hozzátéve, a rendőrök fizetése sem jobb a tanárokénál, van tehát tennivaló.

A tanárok polgári engedetlenségét nem ismeri el, fegyelmi kérdésnek tekinti, a sztrájkot azonban legitim tiltakozási eszköznek tartja.

Jelezte, az eredményekből az következhet, hogy az egyházi iskolák a jövőben „több szerephez juthatnak” Magyarországon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »