Pellegrini szerint Korčoknak bármilyen külföldi érdek fontosabb, mint Szlovákia nemzeti érdeke

Pellegrini szerint Korčoknak bármilyen külföldi érdek fontosabb, mint Szlovákia nemzeti érdeke

Ivan Korčok elnökjelölt az Európai Unió megerősítését támogatja. Egy erősebb EU Szlovákia érdeke is – mondta. Peter Pellegrini (Hlas-SD) elnökjelölt, a parlament elnöke erre úgy reagált, hogy az unión belüli vétójogról soha nem szabad lemondani, és kijelentette, hogy Korčok szerinte nem nem az ország érdekeit képviseli számára 

Korčok kijelentette, ő és Pellegrini teljesen eltérő véleményen van ebben a kérdésben.

„Pellegrini úr, a vétójog csak egy marketingfogás az ön számára, és még csak nem is az ön fejéből pattant ki. Megismétlem: én az EU közös külpolitikájának megerősítése mellett állok ki, mert egy erősebb EU Szlovákia érdeke is. Ön pedig azt állítja, hogy ez fenyegetés” – mutatott rá.

Hírdetés

Szerinte a kisebb államok szavazata ugyanannyit ér, mint a nagyoké, amelyeknek meg kell hallgatniuk a kisebbek érveit és fenntartásait.

„Ivan Korčok egyértelműen a nagyok kedvében akar járni. Államfőként nem akar majd egyenrangú párbeszédet folytatni, inkább az erősebbek döntéseit és utasításait fogja elfogadni. Lehet, hogy így kényelmesebb, de ez szó szerint pusztító Szlovákiára és a többi kisebb uniós államra nézve” – mondta Pellegrini.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »