Pellegrini: A politikai pártok meghívása a kerekasztal köré továbbra is érvényes

Pellegrini: A politikai pártok meghívása a kerekasztal köré továbbra is érvényes

Peter Pellegrini frissen beiktatott új szlovák államfő „aktív elnök” akar lenni, aki nem csak reagál a történésekre, de proaktívan témákat tesz asztalra – jelentette ki Peter Pellegrini a közmédia 5 perc múlva 12 című adásában – a stúdió helyett immáron az elnöki palotában.

Pellegrini emlékeztetett, hogy ő az egyetlen szlovák politikus, aki volt már mind a három legfőbb közjogi méltóság pozíciójában (házelnök, kormányfő, államfő).

Kijelentette, hogy a társadalmat megosztják a szélsőségek, és ellentéteket lát az idősebb és fiatalabb generációk között is.

mondta Pellegrini, majd a generációs szolidaritást hangsúlyozta:

„Az idősebbeknek tapasztalatuk van, a fiatalabbaknak dinamikája”

fogalmazott.

Hírdetés

Leszögezte, hogy a Robert Fico kormányfő elleni merénylet után a szemben álló politikai pártoknak felajánlott kerekasztal-beszélgetés még mindig aktuális.

„Továbbra is érvényes a politikai pártoknak küldött meghívás a kerekasztalhoz. Megvárhatjuk, hogyan alakul a kormányfő egészségi állapota, és ha az engedi, akkor az első kerekasztal-beszélgetésre a politikai pártok elnökeivel kerülhetne sor”

mondta.

Azt is kiemelte ugyanakkor, hogy az elnökipalota-beszélgetésre meg akarja hívni a nagyobb szlovák médiumok képviselőit is. 

„Beszélni akarok velük arról, arról, hogyan lehetne a helyzeten javítani”

mondta.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »