Macron polgárháborúra figyelmezteti a választókat. Szerinte a szélsőjobb és a szélsőbal rossz reakciókat hoz a valós problémákra

Macron polgárháborúra figyelmezteti a választókat. Szerinte a szélsőjobb és a szélsőbal rossz reakciókat hoz a valós problémákra

Az előrehozott parlamenti választások vasárnapi első fordulója előtt Emmanuel Macron francia elnök óva intette a választókat a szélsőjobbtól és a szélsőbaltól egyaránt. Szerinte politikájuk növeli a „politikai konfliktus és polgárháború” kockázatát.

Macron a Génération Do It Yourself podcast adásában azt mondta, hogy mind a szélsőjobboldali Nemzeti Tömörülés, mind a szélsőbaloldali Engedetlen Franciaország rossz válaszokat hoz a valós problémákra.

„Amikor mindenből eleged van, amikor a mindennapok nehezek, elcsábíthatnak a szélsőségek, amelyeknek gyorsabb megoldásai vannak. De a megoldás soha nem az lesz, ha másokat elutasítunk” – mondta az elnök.

Hírdetés

A Nemzeti Tömörülés politikája, amelyet Jordan Bardella pártelnök hétfőn vázolt fel, Macron szerint „polgárháborúhoz vezet”, és egy „elszegényítési program, mert naponta több ezer eurós eltitkolt adóról van szó, valamint a nyugdíjak kifizetésének és az alkalmazottakat megfizetésének ellehetetlenítéséről”.

Az Engedetlen Franciaország pedig választási céllal közösségi feszültségeket szít – mondta Macron, hozzátéve, hogy ez szintén polgárháborút jelent, mert „az embereket vallási vagy etnikai csoportjukra redukálja”.

Macron előrehozott választásokat írt ki, miután centrista szövetsége június elején elvesztette az európai parlamenti választásokat. A választók két fordulóban szavaznak, az elsőt június 30-án, vasárnap, a másodikat pedig július 7-én tartják. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az előrehozott választás kimenetele továbbra is bizonytalan, tekintettel a bonyolult választási rendszerre és a lehetséges szövetségekre.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »