Pedagógusnap – A KDNP tiszteleg a pedagógusok előtt

Minden év június első vasárnapján a pedagógusok előtt tisztelgünk – közölte a KDNP az MTI-vel, hangsúlyozva, az időpont jelképes, mivel a közös élményekkel és kihívásokkal teli tanév után ez a nap arra emlékeztet, milyen sok köszönhető fáradhatatlan munkájuknak.

A Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője által jegyzett közleményben az írták: „sokszor magától értetődőnek vesszük”, hogy a pedagógusok mindennapos helytállással oktatják és nevelik az intézményekben tanuló gyermekeket.

„Mérhetetlen felelősség nyugszik ugyanakkor a vállukon” – tették hozzá. Egy pedagógus nemcsak a tudását adja át a jövő generációinak, de személyiségével értékeket közvetít, és alapvető készségekkel vértezi fel a fiatalokat.

Hírdetés

Hangsúlyozták: a nemzet jövője „gyermekeink kezében van”, ezért nevelésüknek kiemelt a jelentősége.

Kitértek arra, hogy az elmúlt időszak eddig ismeretlen próbatétel elé állította a pedagógusokat is. A koronavírus-járvány az élet sok területén éreztette hatását, ami újraírta a gyermekek hétköznapjait is. Fontos kihívás volt biztosítani, hogy a fiatalok ilyen rendkívüli helyzetben is megfelelő körülmények között fejlődhessenek. Az online oktatás bevezetése ezért gyors és hatékony alkalmazkodást kívánt.

Úgy fogalmaztak: büszkék lehetünk pedagógusainkra, hiszen „ebben az emberpróbáló helyzetben kifogástalan szaktudásról tettek tanúbizonyságot, saját példájukkal erősítették és segítették át a diákokat ezen a kihívásokkal teli időszakon”.

A KDNP köszönetet mondott a pedagógusok helytállásáért, kiemelve, az elismerés nemcsak pedagógusnapon, hanem az év minden napján megilleti őket áldozatos munkájukat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »