Párkány: huszadikáig lehet jelentkezni a kihelyezett oltásra

Párkány: huszadikáig lehet jelentkezni a kihelyezett oltásra

A súlyosan egészségkárosodott, mozgáskorlátozott, tolószékes embereket a saját otthonukban is beoltják, jelentkezni a városháza szociális osztályán lehet.

Azok a párkányi lakosok, akik súlyos fogyatékosságuk miatt tolószékhez vagy kerekesszékhez vannak kötve és ezért mozgáskorlátozottak, szintén kérhetik a koronavírus elleni védőoltást, őket az orvos a saját otthonukban oltja majd be – tudatta lapunkkal Michaela Pajchortová, a városi hivatal szociális osztályának szakelőadója. Az osztályvezető elmondta, a város abbban egyezett meg egy orvos vezette szakmai csapattal, hogy mindazokat a személyeket, komoly, objektív okok miatt akadályoztatva vannak abban, hogy eljussanak a helyi oltópontra, saját otthonukban is beoltják, ha ők ezt igénylik. Pajchortová hozzátette, jogosultsági alapon náluk, a szakosztályon kell bejelenteni, ha valaki szeretné, hogy kimenjen hozzá az oltócsoport. Csökkent mozgásképességűek, ágyhoz kötöttek is igényelhetik az oltást.

Hírdetés

Mivel mi elég jól ismerjük azokat, akik valóban rászorulnak, ezért reméljük, nem fordul elő olyasmi, ami falun megtörtént, hogy bejelentették, a nagymama mozgáskorlátozott, de amikor becsöngettek hozzá, ő vígan kapálgatott a kertben… Az oltásra legkésőbb augusztus huszadikán, pénteken, déli tizenkét óráig lehet jelentkezni“ – mondta a szociális osztály szakelőadója.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »