„Panírozott csirkemell hús” feliratú tasakokban tárolta a kábítószert

„Panírozott csirkemell hús” feliratú tasakokban tárolta a kábítószert

„Panírozott csirkemell hús” feliratú tasakokban tárolta a kábítószert

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletének súlyosítását indítványozza azon vádlottak büntetőügyében, akik a baranyai megyeszékhelyen kábítószerrel kereskedtek.

Hírdetés

Az ítélet szerint az egyik vádlottnál 2017 novemberében egy másik bűncselekmény miatt indult eljárásban a hatóság házkutatást tartott, amelynek során kábítószernek minősülő anyagokat és a kábítószer kiadagolására szolgáló eszközöket foglalt le. Az ennek alapján indult büntetőeljárás alatt a vádlott 2018 júliusáig továbbra is beszerzett és értékesített kábítószert, amelynek egy részét vádlott-társa a lakásán, „panírozott csirkemell hús” feliratú tasakokban, a fagyasztójában, valamint wkisky-s dobozokban rejtette el, illetve tárolta.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottakat – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért a kábítószert beszerző és értékesítő tettest kilenc év, míg a szer tárolásában, elrejtésében közreműködő bűnsegédet öt év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítés céljával jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség – az ügyészi fellebbezést fenntartva – hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Pécsi Ítélőtáblán.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »