Óváron nem dőlt el semmi

Óváron nem dőlt el semmi

Hétvégén a régió rangadóját Nagykürtösön és Óváron rendezték. Nagykürtösön a cserpatakiak simán győztek, így továbbra is két ponttal vezetik a mezőnyt a losonctamásiak előtt, míg Óváron az éllovas felediek kétgólos előnyt herdáltak el, így már csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg az odahaza az alsósztregovaiaknak sima négyest rúgó ipolynyékieket.

A III. ligában ezúttal is másodhegedűs szerepre kárhoztatták a csapatainkat, a losonciak és a fülekiek sima vereséget szenvedtek, egyedül a rimaszombatiak szereztek pontot odahaza a kassaiak ellen. 

A III. ligában a 28. forduló mérkőzéseire került sor, s folytatódott a gömöri-nógrádi csapatok vesszőfutása. Amíg az előző fordulóban pontot sem szereztek, most legalább a rimaszombatiak jóvoltából egy pont összejött, a kálnóiak várható héthársi (Lipany) veresége mellett a fülekiek és a losonciak kiábrándító játékkal és háromgólos vereséggel zártak.

Rimaszombatban folytatódott a tavaszi bohózat, a nemrég két meccsre kényszerszabadságolt Bari Jenő egy meccsre visszatért, de a bártfai zakó után végleg lapátra tette a klub vezetése,

s a hátralévő három meccsre Peter Petrán játékosedzőt bízta meg a csapat felkészítésével. Ősszel még a batyiak 3:1 arányban győztek Kassán, most fura mód mégsem ők (Kotrík – Úradník, Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet (83. Lupták) – Juhász, Krištof, Vargic, Rakyta, Gembický (71. Emeka Okonji) – Aremu (83. Matej) voltak az esélyesebbek.

A kassaiak épp az előző fordulóban előzték meg a rimaszombatiakat a táblázaton, s az utóbbi időben kiegyensúlyozott középcsapat benyomását keltették. Batyiban a bajnokság végére a rózsahegyi focisták is elfogytak (csak egy maradt hírmondónak), így az idei évadban először fordult elő, hogy a hazaiak kapuját hazai játékos védte, a mindössze húszéves tornaljai Kotrík személyében.

A szép idő ellenére vagy talán épp azért a nézők sem tolongtak, mindössze kétszázan voltak kíváncsiak a találkozóra, amely kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, s mindkét csapatnak akadtak helyzetei. Gól mégiscsak tizenegyesből született, az első félidő rájátszásában Gembický szerezte meg a vezetést a hazaiak számára, de 15 perccel később a kassaiak ugyancsak büntetőből egyenlített.

A látottak alapján a döntetlen igazságosnak mondható, a batyiak tavaszi mindössze hatodik pontjukat szerezték (ősszel 30 pontig jutottak), s immár tíz mérkőzés óta nyeretlenek. Az évad végére kilyukadt a füleki lufi is, a múlt fordulóig veretlen fülekiek (Páriš–Hronček (46. Kristóf Ciceu), Telek, Illés, Köböl, Kojnok, Adamec (46. Kvernadze),  Ibos, Š. Rubint (74. D. Košík), N. Ádám (46. M. Püšpöky), Mbong Ajebe Metuk (46. Urbancsok)) sorozatban második vereségüket szenvedték el, s az otthoni, héthársiaktól elszenvedett kulcsfontosságú mérkőzés után ezúttal Varannóban (Vranov nad Topľou) hagyták a három pontot, de a 0:3 mellett elsősorban a kiábrándító játék volt feltűnő, a rossz nyelvek szerint ahogy Rimaszombatban, Füleken is nagyon rossz a hangulat az öltözőben manapság.

A varannóiak már az 5. percben vezetést szereztek tizenegyesből, s végig ők uralták a játékot, és a 49. percre ki is alakult a végeredmény.

A losonciak és a kálnóiak már eleve úgy léptek pályára, hogy nem eshetnek ki a bajnokságból, de amíg a kálnóiak tisztes játékkal 2:0 arányban kaptak ki a még a feljutásról le nem mondott héthársiak otthonában, addig a losonciak (Jenčo–Suja (61. Tannhauser), Fabian, Daško, Kotora,  Ufrla, Kovalčin (77. Hulec), Berky, Budáč (61. Oláh), Dedok, Šulek (77. Jashari) alaposan megfáztak Veszelén (Oravské Veselé), ahol 4:1 arányú vereséget szenvedtek.

Pedig Berky 20. percben lőtt góljával még vezettek is, de a hazaiak még az első félidőben kiegyenlítettek. A második félidő elején Ufrla szerencsétlen öngólja szertefoszlatta a losonci pontszerzési álmokat, s csúnya vereségbe szaladt bele Tomáš Boháčik legénysége. Az edző több játékos felelőtlen hozzáállásáról beszélt a mérkőzés végén, sajnos, ez mindegyik csapatunkra vonatkozik.

Születtek fura eredmények is a hétvégén, a szinnaiak (Snina) csak nagy nehezen gyűrték le (1:0) az utolsó helyen álló felsővízközieket (Svidník),

míg a tavasszal sokáig a batyiakhoz hasonlóan rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó sztropkóiak (Stropkov) kiütéses, 7:0 arányú győzelmet arattak Szepesváralján (Spišské Podhradie) amivel megerősítették vezető pozíciójukat a tabellán. Igaz, mivel az eperjesiek maradtak a II. ligában, ezzel eldőlt, hogy ők már nem juthatnak fel a kieső iglóiak helyére, akik egy év után távoznak a II. ligából. Mivel az őket üldöző ólublóiak szabadnaposak voltak, két fordulóval a vége előtt még mindig minden lehetséges. A sztropkóiak 53 ponttal vezetik a mezőnyt az 50 pontos ólublóiak és a 48 pontos héthársiak előtt (A fülekiek, a rimaszombatiak és a losonciak egymás után sorakoznak a tabellán a 7-9. helyen 40-36-33 ponttal, míg a kálnóiak a 12. helyen állnak 30 ponttal).

Hírdetés

De a héthársiaknak már csak egy mérkőzésük van hátra, június elsején szombaton Losoncra utaznak.

Az utolsó két forduló mérkőzései egy időben kezdődnek, s mindkét fordulót szombaton rendezik 17.00 órai kezdettel. A kálnóiak a varannóiakat, a fülekiek a szinnaiakat fogadják, míg a rimaszombatiak az utolsó, felsővízköziek otthonába látogatnak)

Az V. liga 23. fordulójának slágermérkőzését Nagykürtösön rendezték, ahová a bajnokaspiráns, de az utóbbi hetekben többször megbotló cserpatakiak (Osrblie) látogattak. A harmadik helyen tanyázó hazaiak az egykori óvári Máč góljával már a 7. percben vezetést szereztek, de a feljutásra ácsingózó vendégek gyorsan más fokozatra kapcsoltak, s a 29. percben már 3:1 arányban vezettek. A második félidő elején lőttek még egy gólt, így sima 4:1 arányú győzelmet arattak. De a bajnoki cím még nem dőlt el, az őket üldöző losonctamásiak ugyanis Málnapatakra (Málinec) utaztak, ahol Dobiáš és Dobročka góljaival 27 perc alatt lerendezték a hazaiakat.

Sajnos folytatta nagyon gyenge sorozatát a ragyolci csapat is, amely ezúttal Gyetván kapott ki 4:1 arányban.

2:0 után Molnár még szépíteni tudott, de a hazaiak további két góllal válaszoltak a ragyolciaknak, akik ezzel egyre mélyebbre zuhannak a tabellán. A már kiesett tornaljaiak a tótgyarmatiakat fogadták, s a mérkőzésre kilátogató 350 néző ezúttal nem is csalódott a kedvenceiben, bár Péter góljával a vezetést  már a 4. percben megszerezték a vendégek.

A hazaiak szép lassan felőrölték a tótgyarmatiakat, brazil idegenlégiósuk a félidő második felében egyenlített, majd a vezetést is megszerezte, míg a második félidő elején be is biztosította a hazaiak győzelmét (3:1).

Két fordulóval a vége előtt a cserpatakiak 57 ponttal vezetik a mezőnyt a két ponttal kevesebbet begyűjtött losonctamásiak előtt.

A harmadik helyen helyet cserélt a breznóbányai és a nagykürtösi csapat, előbbi 43, utóbbi 41 pontot szerzett eddig. Sajnos, további csapataink a mezőny alsó felében találhatóak, a tótgyarmatiak 29 ponttal a kilencedikek, a ragyolciak 20 ponttal a tizenkettedikek, s győzelmük ellenére 13 ponttal a sort a tornaljaiak zárják az utolsó helyen.

A 24. forduló mérkőzéseit június 2-án, vasárnap rendezik 17.30 órától, a ragyolciak a tornaljaiakat, a tótgyarmatiak a zólyomlipcseieket (Slovenská Ľupča), a losonctamásiak pedig a gyetvaiakat fogadják, s odahaza játszik a cserpataki együttes is, mégpedig a selmecbányaiakkal.

A VI. liga 24. fordulójának a rangadóját a harmadik helyezett óváriak otthonában rendezték, ahová a listavezető felediek látogattak. Igazi hatpontos mérkőzés volt ez, főleg a felediek számára, akik ádáz harcot vívnak a bajnoki címért az ipolynyékiekkel. Nos, a találkozó álomszerűen indult a felediek számára, hisz Andrási és Bálint góljaival a 21. percben már 2:0 arányban vezettek. S ez állt az eredményjelző táblán a szünetben is.

De a második félidőben az óváriak – akiknek a színeiben két volt feledi játékos is játszott –, Fehér és Golian találataival kiegyenlítettek.

Maradt is a 2:2, s a felediek is maradtak az első helyen, de mivel az ipolynyékiek sima, 4:0 arányú győzelmet arattak az alsósztregovaiak ellen, immár csak jobb gólkülönbségükkel előzik mg őket. Az alsósztregovaiak elleni győzelemből Nemčok három góllal vette ki a részét, míg a hazaiak utolsó gólját Skabella szerezte. A csábiak Nyustyára utaztak, s bár Balga Dominik első félidő hajrájában szerzett góljával a vezetést is megszerezték, de a hazaiak a második félidőben három góllal válaszoltak, így a csábiak pont nélkül távoztak az észak-gömöri kisvárosból.

Első győzelme megszerzésére készült az ajnácskői együttes, amely ugyan három gólt is lőtt, pontot mégsem szerzett. A vendégek a 19. percben már 2:0 arányban vezettek, s bár Danyi és Radics góljaival a hazaiak viszonylag gyorsan kiegyenlítettek, de a mesterhármasig jutó Husanica a második félidőben alaposan elrontotta a hazaiak jókedvét, s Illés gólja már csak szépségtapasz volt a hazaiak számára.

Két fordulóval a vége előtt a felediek és az ipolynyékiek is 47-47 pontosak, míg az óváriak 40 ponttal állnak a harmadik helyen.

A csábiak 36 ponttal állnak az ötödik, az ipolybalogiak 32 ponttal a hetedik helyen, míg az ajnácskőiek továbbra is két ponttal állnak az utolsó helyen.

A 24. forduló mérkőzéseit itt is egy időpontban rendezik meg, mégpedig június 2-án vasárnap 17.30 órai kezdettel. A felediek a nyustyaiakat fogadják, míg az ipolynyékiek Bozitapusztára (Buzitka) látogatnak. Az ipolybalogiak az ajnácskőiekekel mérkőznek, a csábiak a lónyabányaiakkal, míg az óváriak a tiszolciak otthonába látogatnak.

További részletek és eredmények ITT találhatók.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »