Palesztin fegyveres izraeliekre tüzelt a megszállt Kelet-Jeruzsálemben

Palesztin fegyveres izraeliekre tüzelt a megszállt Kelet-Jeruzsálemben

A megszállt Kelet-Jeruzsálem Óvárosában, a Templom-hegyre nyíló Lánckapu előtti térségen egy palesztin fegyveres rálőtt két polgári személyre, illetve két izraeli határrendőrre. A házilag átalakított Carl Gustav lőfegyverrel leadott lövések nyomán egy polgári személy meghalt, egy másik polgári személy közepesen, míg két határrendőr könnyebb természetű sebesülést szenvedett. A palesztin fegyverest a helyszínen tartózkodó izraeli biztonságiak agyonlőtték – írja news.walla.co.il hírportál.

Ma reggel, magyar idő szerint 8 óra körül a Jeruzsálemi Óváros muszlim negyedében, pontosabban a Templom-hegyre nyíló Lánckapu előtt Fádi Ábú Sehádám (42), a Jeruzsálem melletti Su’áfát menekülttábor lakója, az Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom politikai szárnyának aktivistája egy házilag átalakított Carl Gustav lőfegyverrel tüzet nyitott a jeruzsálemi Templom-hegyre nyíló Lánckapu előtt szolgálatot teljesítő izraeli határrendőrökre. A halálos fejlövés a nagy felfordulásban azonban egy 30 éves izraeli polgári személyt ért, míg egy másik zsidó polgári személy közepes természetű sebesülést szenvedett. Két határrendőr a lövések következtében könnyebben megsebesült.

Hírdetés

A 42 éves palesztin merénylőt a közelben tartózkodó izraeli fegyveresek a helyszínen agyonlőtték. A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom és más palesztin szervezetek üdvözölték a megszállt Kelet-Jeruzsálemben végrehajtott fegyveres merényletet. „A forradalmi ifjak folytatják legitim küzdelmüket egészen a szabadság elnyeréséig, földjük felszabadításáig és a szent helyek fölötti fennhatóság visszaszerzéséig” – áll Házem Kászem, a Hamász szóvivőjének közleményében.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »