Gallagher érsek látogatást tesz a Fülöp-szigeteken

Gallagher érsek látogatást tesz a Fülöp-szigeteken

A Szentszék államközi kapcsolatokért felelős titkára, Paul Richard Gallagher érsek július 1-jén, hétfőn ötnapos látogatásra indult a Fülöp-szigetekre, ahol részt vesz a Szent Péter és Szent Pál ünnepe alkalmából megrendezett, „A pápa napja” elnevezésű rendezvényen, a manilai apostoli nunciatúrán találkozik a kormány tisztviselőivel, részt vesz a püspöki kar plenáris ülésén és egy konferencián.

A vatikáni Államtitkárság a @TerzaLoggia című, az X közösségi médiaplatformon működtetett fiókján adott hírt arról, hogy Gallagher érsek látogatása során számos találkozón és rendezvényen vesz részt. Július 2-án, kedden udvariassági látogatást tett a Fülöp-szigetek elnökénél, ifj. Ferdinand R. Marcosnál, majd megbeszélést folytatott Enrique Manalo külügyminiszterrel.

Július 3-án a Vatikán államokkal és nemzetközi szervezetekkel fenntartott kapcsolatokért felelős titkára az észak-mindanaói régióba, Malaybalayba utazott, hogy részt vegyen a Fülöp-szigeteki Katolikus Püspöki Konferencia (CBCP) plenáris ülésén.

Másnap a püspökökkel együtt misézik a malaybalayi Színeváltozás apátságban.

Hírdetés

Végül, július 5-én, pénteken Gallagher érsek részt vesz a külügyminisztériumhoz tartozó manilai külügyi intézetben tartott konferencián. A délkelet-ázsiai országban tett látogatás ezzel a nappal zárul.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »