Öt napja nem jutott be üzemanyag és humanitárius segély a Gázai övezetbe

Öt napja nem jutott be üzemanyag és humanitárius segély a Gázai övezetbe

Öt napja nem jutott be üzemanyag és humanitárius segély a Gázai övezetbe, az utolsó készleteket használjuk fel – mondta el Hamish Young, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) térségbeli vészhelyzeti koordinátora.

Hozzátette, az ott élő emberek és a segélymunkások helyzete már így is nagyon nehéz, és ha semmi nem változik, napokon belül teljesen leállhatnak a humanitárius műveletek.

Az ENSZ figyelmeztetése szerint a kórházak is bezárásra kényszerülhetnek, és még több embert sújthat az élelmiszerhiány.

Hírdetés

Az MTI azt írja: az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNRWA) pénteken azt közölte, hogy mintegy 110 000 ember hagyta már el a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városát, mióta az izraeli hadsereg megkezdte műveleteit a térségben. Az Egyiptom felé vezető rafahi határátkelő továbbra is zárva van a humanitárius segélyszállítmányok előtt.

Hétfőn az izraeli hadsereg felszólította Rafah keleti részének lakóit, hogy hagyják el a területet. A városban több mint egymillió ember keresett menedéket a Gázai-övezet többi részén dúló harci cselekmények elől.

(Címlapkép: alesztin emberek menekülnek a Gázai övezet déli csücskében levő Rafah városból 2024. május 6-án, amikor a szárazföldi műveletre készülő izraeli erők megkezdték a palesztin civilek evakuálását az Egyiptommal határos városból. MTI/EPA/Haiszam Imad)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »