Az eddigi leggazdagabb Komáromi Kulturális Nyár lesz az idén a szervezők szerint

Az eddigi leggazdagabb Komáromi Kulturális Nyár lesz az idén a szervezők szerint

A komáromi önkormányzat mintegy 30 ezer eurót különített el a programok megszervezésére, illetve összehangolására, mellyel az Egressy Béni Városi Művelődési Központot bízta meg. A rendezvénysorozat programkínálatába a belvárosi szórakozóhelyek, vállalkozások is bekapcsolódnak. A szervezők azt ígérik, a minőségi, színvonalas kulturális kínálat az eddigi éveket is felülmúlja majd.

amelyen bemutatták a Komáromi Nyár rendezvénysorozat gazdag programkínálatát közösen Lakatos Róberttel, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatójával.

Mint mondták, céljuk a gazdag, színvonalas programokkal igazi belvárosi hangulatot teremteni, ami mind a komáromiak, mind az ide érkezők igényeit kielégíti. A széles programkínálat június első napjaitól egészen szeptember közepéig kikapcsolódást biztosít.

A legnagyobb előadók, Azariah (augusztus 3-án) és Rúzsa Magdi (augusztus 17-én) a több ezer fő befogadására képes központi erődben lépnek fel. A június a kétnapos Jazzpiknikkel kezdődik (május 31. és június 1.), amelyen minőségi borok és gasztrokínálat mellett színvonalas dzsesszelőadásokkal kedveskednek a közönségnek.

Hírdetés

Június elsején megrendezik a hagyományos komáromi gyermeknapot is, amelyen ismételten ingyenes lesz a fagylalt a gyerekeknek, a vattacukor és a fánk a szponzoroknak köszönhetően. Emellett a helyi sportklubok, a szabadidőközpont és a művészeti alapiskola is programokat kínálnak a gyerekeknek. Aznap nyit a strand is, ahová a belépés ingyenes lesz 15 éves korig, illetve a Holt-Vágon szintén ingyen használhatják a gyerekek a vízibiciklit gyermeknapon.

Ehhez a fejlesztéshez az önkormányzat 20 ezer euróval járult hozzá, illetve a Comklima kedvező szponzori árajánlatának köszönhetően, hangzott el.

A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy büszkén adnak teret a helyi zenészeknek, előadóknak, ehhez keretet ad a július 5-6-án megrendezésre kerülő HashtagKN2024 tehetségkutató, illetve a X. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle során is bemutatkozhatnak az amatőr előadók.

A Komáromi Kulturális Nyár rendezvénysorozat keretében számos fesztivál, seregszemle megvalósul: június 11 és 16. között az 59. Jókai Napok, június 12-án a Cinema 2024 – amatőr filmek szemléjére kerül sora Tátra moziban, 22-én a II. Yoga Fest lesz a Tiszti pavilon udvarán, majd július 13 és 14-én a Családi és Gyermekfesztiválra, valamint augusztus 20-án a Szent István-napi ünnepségekre kerül sor, 24-25-én több helyszínen rendezik meg a IX. Komálom Gyerkőcfesztivál, 28-án a Bérletek éjszakájára kerül sor, 29-31-én pedig megrendezik a II. Nemzetközi Operettfesztivált a belvárosban. Szeptember 6. és 8. között rendezik meg az Európa-udvarban a KÚTfeszt zenei és színházi fesztivált, 13. és 15. között kerül sor a szintén népszerű Borkorzóra a Klapka téren.

(Szalai Erika)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »