Osztrák Nagydíj – Verstappen az idény harmadik sprintfutamát is megnyerte

Osztrák Nagydíj – Verstappen az idény harmadik sprintfutamát is megnyerte

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj szombati sprintfutamát a spielbergi Red Bull Ringen. Az össztetett élén álló, 26 éves holland pilóta mögött a két McLaren-versenyző végzett a dobogós helyeken: az ausztrál Oscar Piastri második, a brit Lando Norris harmadik lett.

A rajtot meg kellett ismételni, második próbálkozásra viszont már elstartolhatott a mezőny, Verstappen pedig remekül indult a pole pozícióból, simán megtartotta a vezető helyet, mögé sorrendben Norris és Piastri sorolt be. Hamarosan Norris megpróbálta megelőzni Verstappent, sikerrel is járt, de a címvédő azonnal visszavette a pozíciót, Piastri pedig ezt kihasználva elment Norris mellett, és feljött másodiknak.

A mezőny legjobb köridőit teljesítő Verstappen győzelmét innentől semmi nem veszélyeztette, ugyanakkor Norris az utolsó 10 körben nagyon közel volt Piastrihoz, de nem tudta megelőzni csapattársát.

Hírdetés

Az osztrák verseny az idei naptár harmadik sprintfutamos hétvégéje, a rövidtávú viadalon pedig az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat: a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot. Az idei első és második sprintversenyt szintén Verstappen nyerte Kínában és Miamiban.

A vasárnapi Osztrák Nagydíj rajtsorrendjéről döntő időmérő edzést 16 órakor rendezik a Red Bull Ringen.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »