Összekapcsolják az európai néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket

Összekapcsolják az európai néphagyománnyal foglalkozó szervezeteket

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Folklór Napja az Európai Unió MusicAIRE támogatásával, az European Folk Network (EFN) tagszervezetinek koordinálásával valósul meg idén először szeptember 23-án, hagyományteremtő céllal.

A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkció bemutatójával, valamint tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a jeles eseményre.

A kezdeményezéshez a néphagyományhoz aktívan kapcsolódó személyek csatlakozhatnak, online vagy személyesen. Egyéni, zenekari, egyesületi, közösségi vagy intézményi résztvevőket is várnak; a részvételhez nem szükséges az European Folk Network tagjának lenni.

Az írott médiában dolgozók egy dal vagy előadó bemutatásával, de akár egy egész témanappal, több tartalommal is kapcsolódhatnak.

Hírdetés

Az Európai Folklór Napja „általad, érted, értünk” van, ennek szellemében a részvétel nyitott, bárki, bárhol csatlakozhat az eseményhez.

A Hagyományok Háza a Magyar Állami Népi Együttes Nagyvárosi Vándorok című produkció bemutatójával, tánctanfolyammal és táncházzal regisztrált a Folklór Napjára, egyúttal munkatársai felajánlják segítségüket a csatlakozás technikai részleteihez és egyéb felvetődő kérdésekben.

Segítő információk: [email protected]

Általános információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/programok/folklornapja

(Csermák Zoltán/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »