Diliházba megy a bécsi prostituáltakat gyilkolászó, boszorkányokat látó afgán

Paranoid skizofréniája miatt bűncselekményének elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban az a 27 éves afgán bevándorló, akit három bécsi prostituált meggyilkolásával vádolnak – erősítette meg pénteken a gyanúsított védője az Oe24.at osztrák hírportál korábbi értesülését.

A férfi a vádak szerint február 23-án az osztrák főváros Wien-Brigittenau kerületében található Asia Studióban gyilkolta meg áldozatait.

Philipp Springer ügyvéd az orvosi szakvéleményre hivatkozva közölte, hogy a férfi veszélyesnek tekintendő. Mint mondta, elmegyógyintézeti beutalása várható. "Abból lehet kiindulni, hogy védencem az elkövetkezendő évtizedeket zárt intézetben fogja tölteni" – tette hozzá a jogász.

Hírdetés

A muszlim afgán tettes a törvényszéki szakvélemény alapján azt vallotta, hogy Szerbián át vezető útja során egy európai "boszorkánnyal", "sátánistával" találkozott, aki el akarta tántorítani vallásától. Továbbá azt állította, hogy áldozatai összejátszottak a "boszorkánnyal".

A skizofrén pszichózis mérvadó volt a tett elkövetésében Peter Hofmann pszichológus szakvéleménye szerint, amely a tettet ámokfutásként jellemezte, tehát olyan bűncselekményként, amelynek során rövid időn belül valaki minél több embert akar megölni. A szakember hozzátette, hogy a férfi bűnismétlésével lehet számolni.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »