Örüljetek az Úrban szüntelen! – A világmisszió ünnepe Budatétényben

Örüljetek az Úrban szüntelen! – A világmisszió ünnepe Budatétényben

Október 7-én, Rózsafűzér Királynőjének emléknapján Budapest-Budatétényben immár 21. alkalommal ünnepelte az Isteni Ige Társasága, azaz a verbia rend a Világmisszió Országos Ünnepét a missziós vasárnapra készülve. Az idei rendezvény mottója ez volt: Örüljetek az Úrban szüntelen! (Fil 4,4a)

Szombat kora délelőttől érkeztek a rend budatétényi rendházának udvarára a missziós barátok, az imaközösségek, valamint a verbiták által vezetett, illetve más plébániák tagjai az ország különböző pontjairól, de a határokon túlról, Felvidékről és Erdélyből is.

Így a program kezdetére megteltek a sátor alatti és melletti padok és székek. Az egész napot Klau Julio SVD vasvári káplán koordinálta. Közös reggeli ima után Magung Fransiskus SVD tartományfőnök és Tete Remis SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója mondott köszöntőt.

A nap fő előadója és a szentmise főcelebránsa Böjte Csaba ferences szerzetes volt. Elmélkedésében személyes hangvételű tanúságtétellel, különböző történetekkel mutatta be a jelenlévőknek azt a mottót, amit korábbi években oly sokszor hallottunk: Jónak lenni jó!

Ezután három fiatal lépett színpadra, akik hangszereken magyar népzenét hoztak a jelenlévőknek, felmutatva a magyar kultúra gazdagságát. Majd Holló András kerekesszékes tánctanár és Roseean James pakisztáni lány beszéltek az életükről, hivatásukról, és hogy a Jóisten hogyan vezette, vezeti az életüket.

Hírdetés

A finom szarvaspörkölt ebéd után, amit a Kaposvár mellől érkezett jótevők biztosítottak, következtek a kulturális programok. Először a verbita testvérek és atyák énekeltek különböző nyelveken, majd a vasvári és bicskei fiatalok adták elő programjukat.

Ezek után a kőszegszerdahelyi énekkórus mutatott be pár magyar népi éneket, végül a körömi gyerekek következtek.

A nap csúcspontjára, a szentmisére összejöttek körülbelül hatszázan, hogy közösen dicsőítsék az Úr Jézust. Böjte Csaba testvér a prédikációban buzdította a híveket, hogy legyenek Máriás lelkületűek, kövessék a Szűzanya példáját.

Szöveg és fotó: Szabó Alex SVD

Forrás: Isteni Ige Társasága

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »