Orosz légitámadásokat hozott az éjjel Ukrajnában

Orosz légitámadásokat hozott az éjjel Ukrajnában

Oroszország vasárnapra virradó éjjel több hullámban hajtott végre légitámadásokat Ukrajna különböző területei ellen, beleértve Kijevet is. A fővárosban és környékén háromszor rendeltek el légiriadót az éjszaka folyamán, amely összesen körülbelül öt órán át tartott – közölte Szerhij Popko, a kijevi katonai adminisztráció vezetője.

„Az ellenség ismét drónokat vetett be Kijev ellen éjjel. Az orosz pilóta nélküli repülőgépek több hullámban és különböző irányokból érkeztek az ukrán fővárosba.”

– írta Popko a Telegramon. Hozzátette, hogy a fővárosban minden támadást sikerült visszaverni, és az előzetes információk szerint nem történt sérülés és károkat sem jelentettek.

Hírdetés

Az ukrán légierő később közölte, hogy Moszkva összesen 87 drónt és négy rakétát indított Ukrajna felé. A légvédelem 56 drónt és két rakétát semlegesített.

Olekszandr Prokudin, a Herszoni terület kormányzója vasárnap kora reggel bejelentette, hogy az orosz támadások során az elmúlt 24 órában egy civil meghalt és 15 ember megsérült. A Reuters hírügynökség nem tudta független forrásokból megerősíteni ezeket az információkat.  Támadás érte a dél-ukrajnai Odessza városát is, itt a hatóságok több robbanásról számoltak be. Károkról vagy sérültekről ellenben nem közöltek információt.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »