Orosz katonai bázist támadtak Szíriában az ukrán különleges erők (videó)

Orosz katonai bázist támadtak Szíriában az ukrán különleges erők (videó)

2024. 09. 19.

A Kyiv Post nevű ukrán híroldal számolt be arról, hogy az ukrán hírszerzéshez tartozó különleges erők szeptember 15-én támadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában. A beszámoló szerint az orosz bázis Aleppo város külterületén található.

Az ukrán hírszerzés szerint a bázison az oroszok harci drónokat gyártottak, illetve fejlesztettek.

A támadásról készült videón látható az ukrán hírszerzés alakulatainak emblémája. Továbbá látható a robbanás is, melyet valószínűleg a bázison elhelyezett robbanóanyag okozott.

A híroldal júliusban már közölt videókat a Szíriában állomásozó orosz csapatok elleni támadásokról. Az akkori rajtaütések is Aleppo város környékén, valamint a Golán fennsíkon történtek orosz ellenőrzőpontok ellen.

Hírdetés

Az orosz erők 2015 óta vannak jelen Szíriában, miután Bashar Al-Assad elnök kérésére beavatkoztak a különböző iszlamista szélsőséges csoportok ellen.

Az ukránok szerint azonban a Szíriában lévő orosz Hmeimim légibázison önkénteseket toboroznak, akiket azután Ukrajnába küldenek harcolni.

Kyrylo Budanov tábornok, az ukrán hírszerzés parancsnoka még 2023 májusában beszélt arról, hogy támadni fogják az orosz csapatokat, legyenek a világ bármely pontján.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Kyiv Post)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »