Őrizetbe vették azt a férfit, aki az interneten helyeselte a Fico elleni merényletet

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a közösségi hálón helyeselte a Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök elleni merényletet – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szóvivője.

A szóvivő hozzátette, azért döntött a bíróság J. K. őrizetbe vétele mellett, hogy megelőzzék az esetleges szökést, illetve az esetleges további bűncselekményeket.

„A bíróság döntése nem jogerős, mivel a gyanúsított panaszt nyújtott be ellene, a panaszról a Legfelsőbb Bíróság dönt”

Hírdetés

tette hozzá a szóvivő.

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter csütörtökön (október 3.) tájékoztatott a J. K. elleni intézkedésről. Šutaj Eštok közölte azt is, hogy politikusokról készült fényképeket találtak annak a férfinak a lakásában, aki ellen büntetőeljárást indított a rendőrség. A közösségi hálón közzétett videóban J. K. azt mondta, a merénylőnek homlokon kellett volna találnia Ficót. A miniszter tájékoztatása szerint az ügy október 1-jére nyúlik vissza, és a férfit terrorizmusban való bűnrészesség bűncselekményével gyanúsítják.

Juraj Cintula május 15-én, a Nyitrabányai kormányülés után lőtt rá a kormányfőre, és súlyosan megsebesítette. Ficot életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol több műtéten is átesett. A merénylőt még a bűntett helyszínén elfogták, terrortámadás miatt indult ellene eljárás.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »