Óriási gondokat okozott a szerdai vihar Komáromban

Óriási gondokat okozott a szerdai vihar Komáromban

Óriási gondokat okozott a szerdai vihar Komáromban Vataščin Péter2024. 06. 27., cs – 09:02 Komárom |

A város több pontja is víz alá került. Volt, ahol még csütörtök reggel is gondok adódtak a közlekedéssel. Az önkormányzat minden elérhető kapacitását mozgósította a helyzet rendezéséhez.

A hirtelen jött esőzések időről időre elárasztják Komárom egy-egy kritikus pontját. A szerda délutáni csapadék azonban a korábban megszokottnál is nagyobb áradást okozott. A Szakszervezet utcájánál található vasúti átjáró ismét víz alá került, de többek között a 63-as elsőrendű út temető menti szakaszán, az Augusztus 29., a Béke és az Eötvös utcákon és más helyszíneken is komoly közlekedési gondokat okozott a víz. 

Hírdetés

A kármentést végző KOMVaK közvállalat igazgatója, Patrik Ruman a város által készített bejátszásban szerda koraeste arról beszélt, a mintegy másfél órán át tartó eső „totális katasztrófát“ eredményezett. A nap végén a város mindegyik típusú mentőegysége a terepen volt, s többek között a vizet szivattyúzták el a kritikus helyekről. Ruman hozzátette, minden szivattyúállomás 100%-os kapacitással működik. Kitisztították az összes vízgyűjtő tartályt, ill. a csatornahálózatot is a Matica-székház és az Európa Hotel mellett. Ugyanakkor sem ezek a vezetékek, sem a 63-as elsőrendű út alatti csatorna – ami az államhoz tartozik – nem tudják elnyelni a vízmennyiséget.

Keszegh Béla (független) polgármester elmondta, szerda este nyolc órakor bejelentették a rendkívüli helyzetet. A város minden elérhető kapacitását mozgósították. A víz mellett a kidőlt fák, vagy azok letört ágai is gondot okoznak, így ezeket is kezelniük kell. 

Ujj Ernő, a városi rendőrség parancsnoka elmondta, az egységeik erősített járőrszolgálatot látnak el, s megpróbálnak eleget tenni a lakossági bejelentéseknek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »