"Óriási esélyek a olimpián" – elbúcsúztatták a vitorlázó olimpikonokat

"Óriási esélyek a olimpián" – elbúcsúztatták a vitorlázó olimpikonokat

Útnak indította a magyar vitorlázó válogatottat a Magyar Vitorlás Szövetség a balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben szervezett ünnepségen. A szövetség vezetői mellett fiatal tehetségek személyes üzenetekkel köszöntötték a két olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt, akik augusztus 1-én kezdik meg a küzdelmeket a Marseille-i öbölben, a Földközi-tengeren.

Elindult a párizsi olimpiára, egészen pontosan Marseille-be, a vitorlás versenyek helyszínére a magyar vitorlázó válogatott két tagja, Érdi Mária és Vadnai Jonatán. A Magyar Vitorlás Szövetség balatonfüredi központjában a szövetség vezetői, számos klub képviseletében utánpótlás versenyzők és újságírók, fotósok jelenlétében egy rendhagyó eseményen köszöntötték a két fiatal olimpikont, akik mindketten óriási ambíciókkal készülnek a versenyre. Július 20-án vehetik át a hajóikat a helyszínen és augusztus 1-én kezdik meg a tényleges versenyzést Marseille-ben. A medal race-ek, azaz a döntők a tervek szerint augusztus 6-án lesznek – írta a szövetség.

Berecz Zsombor, aki Tokióban ezüstérmet szerzett és ezzel a magyar vitorlássport eddigi legnagyobb sikerét érte el, ezúttal a válogatott szövetségi kapitányaként készül az olimpiára. A két sportolónak azt üzente, “egyszemélyes hajóban vitorláznak, de lélekben sokan ott lesznek velük a futamok közben.”

Érdi Mária, 2023 világbajnoka és az idei év Európa-bajnoka, aki online jelentkezett be az eseményre, elmondta, hogy Tokióból csalódottan jött haza, mert úgy érezte, hogy nem hozta ki magából a maximumot, de tanult belőle és most jobban felkészült.

Hírdetés

„Kijelenthetem, hogy óriási esélyekkel indul neki az olimpiának a magyar vitorlázó válogatott!

Kicsi a magyar csapat, de a miénk az egyik legösszetartóbb társaság és ez erőt ad mindannyiunknak.”

Vadnai Jonatán, a 2024-es Eb ezüstérmese arról beszélt, hogy ez lesz az első olimpiája. „Ez a sportágunk csúcsa. Hihetetlen lehetőség, hogy ott lehetek és az egész nemzetet képviselhetem. Egy-egy induló van minden országból, így az olimpia kicsit a nemzetek harca is. Szerencsére sok időt töltöttünk Marseille-ben és edzettünk annyit, hogy fel tudjuk venni a versenyt a tengeri nagyhatalmak vitorlázóival” – mondta.

Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke azt kérte a szurkolóktól és a médiától, hogy támogassák a sportolókat, de túlzott elvárást ne tegyenek rájuk, csak kellő motivációt. „A drukkoló közösség ott áll mögöttük és támogatja őket.”

Az esemény végén az utánpótláskorú versenyzők egy nemzeti lobogóra írt személyes üzeneteikkel bocsátották útjára a magyar csapatot. A különleges zászlót a válogatott bázisán kifüggesztik, hogy ezzel is erőt adjanak a versenyzéshez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »