Orbászvárra utazhat a Fradi

Traoré és Ramírez többet ér az ellenfél teljes kereténél. A feröeri rém Klaksvík elleni revans helyett Banja Luka várja a Fradit az Európa-liga küszöbén.

A Fradi tavalyi idényét elcsúfító feröeri Klaksvíkot hosszabbításban kiejtette a Borac Banja Luka, így a bosnyák „Harcosok” lesznek a magyar bajnok ellenfelei az Európa-ligába jutásért rendezett párharcban. Pascal Jansen csapata jövő csütörtökön (20.00) a Groupama Arénában kezdi a rájátszást, majd egy héttel később (augusztus 29., 20.00) Banja Lukában – magyarul: Orbászváron –, a Gradski-Stadionban rendezik a visszavágót.

Az esélyekről sokat elmond, hogy még a bosnyák lapok is kiemelik: a Borac már ezzel a továbbjutásával történelmi sikert ért el, és a rosszabb esetben is biztossá vált Konferencia-liga-főtáblás szereplésével mennyi pénzt kereshet.

Hírdetés

Óriási fölényben a Fradi

Más kérdés, hogy a Borac jelentése „harcos”, a Fradi játékosai már csak ezért is mindenre számíthatnak, csak feltartott kezű, könnyű ellenfélre nem.

Ugyanakkor az esélyeket mutatja, hogy a Transfermarkt irányadó becsült piaci értékei szerint a budapesti zöld-fehérek játékoskerete (53,38 millió euró – azaz 21,1 milliárd forint) több mint 7-szeresét éri a bosnyákokénak (7,4 millió euró – azaz 2,9 milliárd forint). A Fradi legtöbbre taksált focistája, az izraeli Mohammed Abu Fani (6 millió euró – azaz 2,4 milliárd forint), sőt még a második norvég Kristoffer Zachariassen (4,5 millió euró – azaz 1,8 milliárd forint) is többet ér, mint a Borac teljes Klaksvík elleni kezdőcsapata (4,15 millió euró – azaz 1,6 milliárd forint).


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »