Orbáni megnyugtatás-műsor: a családok nem szegényedtek el, az országnak soha nem voltak ekkora pénzügyi tartalékai, a gazdaság jól van, boldogulunk Brüsszel nélkül is

Nagyon veszélyes hivatás a rendőröké, a rendőrgyilkosság pedig nem mindennapos Budapesten. A kormány gondoskodni fog az Újbudán meggyilkolt rendőr családjáról – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban, ahol december után adott ismét interjút.

Orbán Viktor megrázónak nevezte a történteket, mivel Budapest egy olyan város, ahol a rendőrgyilkosság nem mindennapos esemény, sőt módfelett ritka, és nem vagyunk hozzászokva. Mint fogalmazott, nagyon veszélyes hivatás a rendőröké, ezért is kell őket annyira megbecsülni, egyúttal együttérzését fejezte ki a a meggyilkolt rendőr és családja felé

„Ez azt jelenti, hogy a rendőreink jól végzik a munkájukat, mivel nem rendítjük meg a vállunkat, hogy ilyen lenni szokott. Ez arra emlékeztet minket, hogy az életünk biztonságos. Ezt meg kell becsülni” – jelentette ki.

A 2022-es évvel kapcsolatban elmondta: nagyképűségnek tűnne, ha néhány hónap távolságából kijelentenénk, hogy a tavalyi volt az az év, amely jól jelzi, hogy valami megváltozott a világban, és a veszélyek korába. Azt kell tisztáznunk, hogy hogyan állunk a veszélyhez. Vagy sündisznó módjára, összegömbölyödve, a tüskéket kinyomva válaszolunk a veszélyre, ez azonban önveszélyes is, mivel megbénít minket, és szerinte több ország is így reagál erre a válságra.

Magyarország viszont nem hagyja magát, hiszen az összes veszélyre aktívan reagáltunk – fogalmazott.

Orbán Viktor arról is beszélt, Magyarország nem megdermedni akar, hanem aktívan válaszol a kihívásokra. Többek között védelmi vonal kiépítésével, itt példaként a rezsivédelmi alap bevezetését nevezte.

Ez egy veszélyre adott tevékeny válasz, a 2023-as évben, ahol régi és újabb veszélyek is lesznek, azt várom, hogy továbbra is így kezeljük a helyzetet – jegyezte meg a miniszterelnök, aki szerint a kormány nem engedte, hogy több millió család tönkremenjen. Hozzátette: ha nem védekeztünk volna, a magyar családok elszegényedtek volna.

Orbán Viktor úgy látja, az elkövetkezendő időben folytatódni fog a szerencsétlenkedés Brüsszelben, hiszen a szankciós politikát nem tudjuk megváltozni. Arra is kitért, hogy gyerekkorában a németekre precíz, pontos népként tekintett, mára azonban ez már megváltozott.

Elmondta, hogy a többi európai országban lehetetlen, hogy olyan rezsivédelmi alapot építsenek fel, mint Magyarországon, mivel ahhoz, hogy a családok pénzt kapjanak, ahhoz valakitől el kell venni azt.

Hírdetés

Ez a fajta erőpozíció a nyugati európai kormányokon belül nem áll fent. Az elhibázott szankcióknak és a háborúnak az európai emberek a kárvallottjai – mondta Orbán Viktor, aki az Erasmus-ösztöndíjakról azt mondta: nyugodtan készüljenek a magyar diákok, mert lesz ösztöndíjprogram. Szerinte Brüsszel úgy akarja lerendezni ezt a politikai vitát, hogy a magyar diákokat bünteti.

Nem nyaralni járnak, hanem tanulni mennek, hiszen ez egy befektetés, és majd magasabb szintű munkát fognak tudni végezni, ha megjárták a külföldi országokat – tette hozzá. Magyarország nem adja meg magát – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy lesz Erasmus-ösztöndíj.

A magyar oktatási rendszerrel kapcsolatban felhozott vádakat szamárságként értékelte. „Brüsszel kormányváltást akar, teljesen más jövőképük van mint a magyaroknak. Ők úgy látják, hogy a migránsokat be kell engedni, miközben mi, magyarok ez ellen védekezünk, de ők ezt ránk akarják szorítani. Van egy elképzelésük arról is, hogy hogyan kell nevelni a gyerekeket” – vélekedett a kormányfő.

Orbán Viktor úgy látja: Brüsszel azért vásárolta meg a magyar baloldalt, hogy megbuktassák a kormányt, csak a magyar nép másként döntött. Szerinte minden konfliktus ebben az összefüggésben értendő, ők azt gondolják, hogy Magyarországot pénzzel meg lehet vásárolni. Azt is megjegyezte, hogy Magyarországnak soha nem voltak akkora pénzügyi tartalékai, mint most.

Magyarországot nem lehet sarokba szorítani, boldogulunk mi Brüsszel nélkül is. Igaz velük könnyebb lenne, de rosszul hiszik, hogy nélkülük nem kel majd fel a nap – tette hozzá Orbán Viktor, aki szerint ha munka van, akkor minden van, és a magyar gazdaság is erre a stratégiára épül.

Meglátása szerint a politika elsődleges feladata, hogy olyan gazdasági rendszert alakítson ki, hogy aki dolgozni akar, az találjon magának munkát. Hiába volt szankció, válság, a statisztikák szerint soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint 2022-ben.

Arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság köszöni szépen, jól van. Vannak nehézségek az energiaügyi válság miatt, de a magyar tőketulajdonosok és vállalatvezetők elég tehetségesek ahhoz, hogy ezt a helyzetet megoldják.

A 2023-as év egyik legfontosabb feladata, hogy megvédjük a munkahelyeket – jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a bérekről nem a kormány dönt, és ez jól van így. Ez ugyanis a gazdasági élet szereplőitől függ. A kormányfő elmondta: továbbra is szeretné, ha a kormány ezt nem venné el a gazdasági élet szereplőitől.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy nem sündisznók vagyunk, hanem aktív válságkezelők. Ezt a kormányt sok mindennel lehet vádolni, de azzal sosem, hogy lusta lenne, vagy kivárna. Ez egy cselekvő, ambiciózus kormány – jegyezte meg.

Orbán Viktor szerint a kormánynak az a dolga, hogy bizonyítsa: nagy dolgokra képes, és ez így lesz 2023-ban is. Miközben válságot kezelünk, a nagy nemzeti célunkat nem adjuk fel.

Arra is kitért, hogy az év végére egy számjegyűre kell csökkenteni az inflációt. Második fontos célként azt nevezte meg, hogy kisebb legyen a gazdaság teljesítménye az előző évhez képest, és ezáltal elkerülje Magyarország a recessziót. A kormány ennek megfelelően tervezte meg a költségvetést.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »