Orbán Viktor fölényesen nyerne a Nézőpont szerint

Orbán Viktor fölényesen nyerne a Nézőpont szerint

A magyarok 49 százaléka Orbán Viktort tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen – áll egy közvéleménykutatásban.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Orbán Viktor után a 2. helyre a DK-s Dobrev Klára került, aki a választók 13 százalékát tudhatja maga mögött.

A harmadik helyen Toroczkai László szerepel, akit a választók hét százaléka tart a legalkalmasabbnak a feladatra. Vele szinte holtversenyben van Donáth Anna a hatszázalékos eredményével

Hírdetés

A potenciális baloldali szavazók több mint egynegyede, 27 százaléka nem tud választani a jelenlegi ellenzéki ajánlat közül.

A visszatérő Donáth Anna a felmérés szerint tíz baloldali szavazóból mindössze egyet (12 százalék) tudott eddig maga mellé állítani, míg elsődleges konkurenciája, Dobrev Klára a kormánykritikus választói közönségének több mint egyharmadát (37 százalék).

A felmérést február 13. és 15. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítették. Toroczkai László, Donáth Anna és Dobrev Klára, múlt hétvégén pedig Orbán Viktor is megtartotta évértékelő beszédét. A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy a jelenlegi „politikai választékból” kit tartanak a magyarok a legalkalmasabbnak Magyarország miniszterelnökének.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »