Lengyelország kulcsfontosságú szövetségesének tekinti Romániát és Törökországot

Lengyelország kulcsfontosságú szövetségesének tekinti Romániát és Törökországot

Lengyelország, Románia és Törökország azon a véleményen vannak, hogy szükséges a NATO keleti szárnyának biztonságába való befektetés – jelentették ki a három ország vezető diplomatái csütörtökön Varsó közelében tartott találkozójukon.

Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter a lengyel főváros melletti Helenówban fogadta román és török kollégáját a három NATO-szövetséges között 2012-ben létrehozott háromoldalú egyeztetési formátum keretében folytatott megbeszéléseken.

Két héttel a szövetség döntő jelentőségű washingtoni csúcstalálkozója előtt a három miniszter a NATO keleti szárnyát fenyegető, különösen az Oroszország által jelentett veszélyekről tárgyalt.

Hírdetés

Sikorski a találkozón elmondta, hogy Lengyelország Romániát és Törökországot kulcsfontosságú szövetségesének tekinti a térségben.

„Megállapodtunk a gyakorlati együttműködés folytatásában nagykövetségi szinten, mind a NATO-n belül Brüsszelben, mind a Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) keretében Bécsben, valamint Kijevben, Chișinăuban és számos más helyszínen” – mondta.

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »