A lapátos főpolgármester visszahívta Czeglédyt

Karácsony Gergely főpolgármester – figyelemmel a felügyelőbizottsági tag személyére javaslatot tevő fővárosi képviselőcsoport kezdeményezésére – a fővárosi frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta Czeglédy Gergőt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságából – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a BKK felügyelőbizottságának tagjait a Fővárosi Közgyűlés választja és hívja vissza, a közgyűlés azonban a nyári hónapokban nem tart ülést, így halaszthatatlan esetben a szervezeti és működési szabályzat szerint a főpolgármester jogosult a közgyűlés hatáskörébe tartozó egyes kérdésekben döntést hozni.
   
A főpolgármester döntése nyomán a felügyelőbizottság az új Fővárosi Közgyűlés megalakulásáig öt taggal működik tovább – közölte a hivatal.
   
Szerdán Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője sajtótájékoztatón szólította fel a főpolgármestert, hogy hívja vissza a BKK felügyelőbizottsági tisztségéből a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterét.
   
A politikus arra hívta fel a figyelmet: a visszahívásról Karácsony Gergely saját hatáskörben, két közgyűlés között is határozhat. Amennyiben Karácsony Gergely nem lép, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció fogja kezdeményezni a rendkívüli közgyűlést – jegyezte meg Wintermantel Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján.

Hírdetés

MTI

Karácsony Gergely azzal fenyegette meg az ellene választáson induló várospolitikust, hogy lapáttal fogják agyonverni.

Gondola


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »