„Harcba” indul az oltástagadók ellen az orvosi kamara

„Harcba” indul az oltástagadók ellen az orvosi kamara

Egyre több bírósági eljárást kezdeményeznek olyan orvosok ellen, akik nem adnak mentességet a kötelező oltások alól a konteó-hívő szülők kérésére. Most nekik nyújt segítséget a Magyar Orvosi Kamara.

Jogi képviseletet biztosít azoknak az orvosoknak a Magyar Orvosi Kamara, akikkel szemben a kötelező gyermekkori védőoltások beadása miatt bírósági eljárást kezdeményeztek oltástagadó, összeesküvés-hívő magánszemélyek – adta hírül Facebook-posztjában a szervezet.

A Kamara felhívja rá a figyelmet, hogy nem csupán az internetes összeesküvés-elméletekben hívő, szándékosan félrevezető elméletekkel felvértezett magánszemélyekkel van gond, ugyanis ezeket az embereket gyakran valamilyen áltudományos csoportosulás hálózza be. Mint írják,

Hírdetés

nem új jelenség, hogy a kötelező védőoltások ellen néhányan kikelnek, de egyre komolyabb mértékben harapódzik el a dolog.

Komoly lendületet pedig néhány éve kapott újra az az összeesküvés-elmélet, hogy a védőoltások később számos más betegséget okoznak, amikor a koronavírus miatt ismét előtérbe került a tömeges oltás szükségessége.

A Magyar Orvosi Kamara kiemeli: a védőoltások szükségességének tagadása nem csak a felnőtteket érinti, de kimondottan veszélyes jelenség, amely ha tovább terjed, akkor a gyerekek lesznek súlyos veszélyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »